-ATO SİGORTACILIK HİZMETLERİ MESLEK KOMİTESİ, ACENTE VE TEKNİK PERSONELE YÖNELİK "RİSK, RİZİKO TEFTİŞ, RİSK ANALİZİ VE HASAR SÜRECİNE OLAN ETKİLERİYLE BU SÜREÇLERİN YÖNETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR" KONULU EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ.
14 ŞUBAT 2018 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi, acente ve teknik personellere yönelik olarak "Risk, Riziko Teftiş, Risk Analizi ve Hasar Sürecine Olan Etkileriyle Bu Süreçlerin Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu eğitim programı düzenledi.
ATO Meclis Salonu'nda düzenlenen ücretsiz eğitim programına çok sayıda sigorta acentesi ve teknik personeli katıldı. ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Başkanı Ziya Kemal Gazioğlu, ATO olarak üyelere yönelik eğitim programlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi'nin çalışmalarından söz eden Gazioğlu, "Yangın sigortası ile ilgili son dönemde ciddi çalışmalarımız oldu. Tekstil, ağaç işleri ve kimya sektörlerinden başlayarak sigorta işlemleri yapılacak. Sigorta acenteleri bundan sonra levha numaralarıyla TOBB'a başvurarak sigorta işlemlerini yapacak" diye konuştu.
-"RİSK ANALİZİ TERZİ İŞİDİR"-
Sigorta Eksperi Mustafa Nazlıer, sigorta sektörü hakkında genel bilgiler verdikten sonra, "Sigorta sektörü, şirketlere kurumsal bir kültür sunmaktadır. Bunların başında işletmelerin varlığını sorunsuz bir şekilde sürdürebilmesi için sunulan risk yönetim bilinci yer alır" dedi. Türkiye'de risk yönetim bilincinin istenilen noktada olmadığını ancak her geçen gün arttığını belirten Nazlıer, sektör temsilcilerinin ihtiyaçların doğru tespiti ve çözüm önerilerini sigortalılara sunması gerektiğini söyledi. Risk analizinin önemine işaret eden Nazlıer, "Risk analizi terzi işidir ve ciddi bir uzmanlık gerektirir. Risk analiz edilmeden poliçe düzenlemek ölçü almadan elbise dikmektir. Öncelikle risk analizi yapılmalıdır" diye konuştu. Nazlıer, Amerikalı kişisel finans platformu Kiplinger'in yaptığı araştırmaya göre sigorta uzmanlığının geleceğin meslekleri arasında olduğunu da sözlerine ekledi.
Risk Mühendisi Efe Eroğlu ise hasar örnekleri üzerinden acente ve teknik personele dikkat etmeleri gereken konularda ipuçları verdi. Yangının dikkatsizlik, bakımsız makineler, kundaklama gibi olaylardan çıkabileceğine dikkat çeken Eroğlu, "Yangın bilincinin oluşması ve yangın önlemlerinin doğru alınması işletmelerin geleceği için hayati önem taşıyor" diye konuştu.
Eğitimin programının sonunda katılımcılara "Katılım Belgesi" verildi.
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCISI DR. CENGİZ YAVİLİOĞLU'NA AKTARDI
AFETLER ÖNCESİ ÖNLEMLER ATO'DA KONUŞULDU
ATO BAŞKANI BARAN, BAŞKENT'TE GERÇEKLEŞEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI
ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
ATO, DÜNYA DEVLERİ İLE FİNALDE
ATO BAŞKANI BARAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ
ATO ÜYELERİ "YAPILANDIRMA" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
ATO ISRAR ETTİ, ANKARA TÜRK DÜNYASIYLA DİREKT UÇUŞLA BAĞLANDI
ETİYOPYA YATIRIM KOMİSYONU'NDAN ATO ÜYELERİNE DAVET
ATO BAŞKANI BARAN, TÜSİAV'IN 28. KURULUŞ YILI RESEPSİYONU'NA KATILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.