100 Konut   
 Bağış 
Görüşlerinizi
Paylaşın
ATO HEYETİ KKTC'DE

ATO BAŞKANI BARAN VE MECLİS BAŞKANI DERYAL İLE BERABERİNDEKİ ATO HEYETİ KKTC'DE TEMASLARDA BULUNDU.

 

9 KASIM 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Meclis Başkanı Mustafa Deryal ile beraberindeki ATO heyeti, çalışma ziyareti için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giderek bir dizi temaslarda bulundu.

 

ATO Başkanı Baran, Meclis Başkanı Deryal ile ATO heyeti, ilk olarak Kıbrıs Türkleri'nin bağımsızlık mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret ederek çelenk koydu. Heyet daha sonra, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. Denktaş'ın kabrine çelenk konulan ziyarette ATO Başkanı Baran, şeref defterine yazı yazdı.

 

ATO Başkanı Baran, Meclis Başkanı Deryal ve beraberlerindeki ATO Heyeti KKTC'de Başbakan Ersin Tatar, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile Çalışma Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu da ziyaret etti.

 

Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı ziyaret eden ATO Heyeti, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nda ise Başkan Turgay Deniz ve oda heyetiyle bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. ATO Başkanı Baran, burada yaptığı konuşmada, KKTC Ekonomisinin hiçbir hukuki temeli bulunmayan haksız ve gayrimeşru kısıtlamalar ve uluslararası ambargolar nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, "Biz ekonomisi gittikçe gelişip büyüyen, halkı zenginleşen, uluslararası sisteme entegre olmuş refah içerisinde bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arzuluyoruz" dedi.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) hem siyasi hem de ekonomik bakımdan güçlü ve müreffeh bir ülke olarak varlığını sürdürmesini önemsediklerinin altını çizen Baran, "Bu nedenle ikili ekonomik ve ticari ilişkilerimizin daha ileriye götürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Aramızdaki kardeşlik bağının ekonomide de güçlü bir iş birliğine dönüşmesi lazım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sürdürülebilir ekonomik kalkınması ve Ada ekonomisinin rekabet edebilirliğinin artması için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Türk iş adamları olarak bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bugün burada bulunmamızın nedeni de bu niyetimizi ortaya koymaktır" diye konuştu.

 

KKTC ziyaretinde ATO heyetinde, ATO Meclis Başkan Yardımcısı Vecdet Fehmi Şendil, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Ali Yıldız, Halil İlik, Mehmet Fatih Çetinkaya, Nihat Uysallı, Nuh Acar, Süleyman Ekinci ve Meclis Divan Katibi Fatih Sertaç Bulut da yer aldı.