Görüşlerinizi
-ATO'YU ZİYARET EDEN KENYA BÜYÜKELÇİLİĞİ BAŞKÂTİBİ TAAMA, KENYA'DAKİ TÜRK İŞ ADAMLARININ BAŞARILARINI ANLATARAK, YATIRIMLARIN ARTIRILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU. -ATO BAŞKANI BARAN, KENYA İLE İNŞAAT VE KESME ÇİÇEK SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİ ÖNERDİ.
16 KASIM 2017 - Kenya Büyükelçiliği Başkâtibi Nathaniel Leinoi Taama, Kenya'daki Türk iş adamlarının başarılarını anlatarak, yatırımların artırılması çağrısında bulundu.
Kenya Büyükelçiliği Başkâtibi Nathaniel Leinoi Taama, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti. Kenya'da şubesi bulunan Türk şirketlerinin başarılarını örnek gösteren Taama, "Kenya'daki Türk şirketlerinin çok fazla başarı hikâyeleri var. Yeni yatırımlar bekliyoruz" diye konuştu.
Kenya'nın yabancı yatırımcılar için çok cazip bir ülke olduğunu, Doğu Afrika'ya açılmak isteyenler için coğrafi olarak iyi bir konumda bulunduğunu vurgulayan Taama, ATO ile iş birliği yaparak iki ülke arasındaki ticari potansiyeli artırmak istediklerini söyledi.
ATO Başkanı Baran'ın, Kenya'nın kesme çiçek sektöründe Avrupa'nın tedarikçisi olduğunu hatırlatması üzerine Taama, Afrika'daki en büyük kesme çiçek üreticisi olduklarını, Türkiye ile bu alanda da ticareti geliştirebileceklerini belirtti.
-BARAN: "KENYA İLE TİCARETİMİZ ARTIRABİLİRİZ"-
ATO Başkanı Baran ise konuşmasında, Kenya ile Türkiye arasındaki ticaretin yetersiz olduğuna vurgu yaptı. "Dost ülke" Kenya ile ticaretin artması için iş birliğine hazır olduklarını kaydeden Baran, "Ankara Ticaret Odası olarak iş birliği yapmaktan mutluluk duyarız. Ticaretimizi artırarak mevcut rakamların çok üzerine çıkabileceğimize inanıyorum. İnşaat ve kesme çiçek sektörlerinde rahatlıkla işbirliği yapabiliriz" dedi. Baran, iki ülke iş adamlarını bir araya getirebileceklerini de sözlerine ekledi.
Ankara'nın son yıllarda geçirdiği büyük değişimden söz eden Baran, "Ankara kabuk değiştiriyor. Eskiden memur şehri olarak anılırken savunma sanayinin ve havacılık sanayinin üssü haline geldik" diye konuştu. Baran, Ankara'nın sağlık ve eğitim alanında da önemli bir merkez olduğunu belirtti.
Kenya Büyükelçisi Başkatibi Taama'nın ziyareti sırasında ATO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülkü Karakuş da hazır bulundu.
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
9 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
19 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
20 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
23 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
26 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce