Görüşlerinizi
-KONGO CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ OKIO, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İŞ BİRLİĞİNİ GELİRTMEK İSTEDİKLERİNİ BELİRTEREK, "TÜRKİYE POTANSİYELİ BÜYÜK BİR ÜLKE" DEDİ.
-ATO BAŞKANI BARAN: "KONGO CUMHURİYETİ İLE TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTERİZ"
2 MART 2018- Kongo Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi olarak Ocak ayında göreve başlayan Luc Joseph Okio, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Okio, gerçekleştirdiği ilk ziyaretin Ankara Ticaret Odası'na olduğunu belirterek, esas görevinin Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek olduğunu söyledi. "Türkiye potansiyeli büyük bir ülke" diyen Büyükelçi Okio, Türk işadamlarını Kongo'ya yatırım yapmaya davet etti. Büyükelçi, THY'nin Kongo'ya direkt uçuş yapmasını istediklerini de söyledi.
ATO Başkanı Gürsel Baran da Büyükelçi Okio'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Türkiye'nin Afrika ülkelerine yönelik yaklaşımını aktardı. Türkiye'nin ticari bağ kurduğu ülkelerle, karşılıklı gelişime yönelik çalışmalar da yürüttüğünün altını çizen Baran, "Sizin de söylediğiniz gibi Türkiye potansiyeli büyük bir ülke. Kongo Cumhuriyeti ile ticari ilişkileri geliştirmekten biz de memnuniyet duyarız. Bununla da yetinmez ülkenizin ihtiyaç duyduğu alanlarda gelişimine destek de sağlarız. Türkiye'nin buna yetecek gücü mevcuttur" dedi.
Baran, Büyükelçi Okio'ya ziyaretinin anısına Ankara keçisinin tiftiğinden üretilmiş bir atkı hediye etti.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NA ANKARA RAPORU
3 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN BEFORE COP31 DEĞERLENDİRME ZİRVESİ'NE KATILDI
3 Gün Önce
ATO'DAN SIFIR ATIK HAREKETİNE "DOA" DESTEĞİ
3 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN ŞAŞMAZ'DA KADIN OTO MEKANİK USTASINA ZİYARET
11 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN ORTA VADELİ PROGRAMI DEĞERLENDİRDİ
14 Gün Önce
ATO'DAN İZİNSİZ LOGO KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
17 Gün Önce
ANKARA ULUSLARARASI HAZIR GİYİM VE MODA FUARI (COF26) BEŞİNCİ KEZ BAŞKENT'TE KAPILARINI AÇTI
18 Gün Önce
BAŞKENT, "MODA VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜ BULUŞTURACAK"
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İKİNCİ ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
22 Gün Önce