-RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN YÖNETMELİKLE YEMEK KARTLARINDA KOMİSYON ORANI YÜZDE 6'YI GEÇEMEYECEK.
-ATO BAŞKANI BARAN: "ATO OLARAK GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ, YEMEK KARTI SORUNUNDA ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞAN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANIMIZ VE HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM."
23 MAYIS 2018- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO'nun yemek kartları komisyon oranlarına tavan sınırı getirilmesi konusunda yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlandığı müjdesini verdi.
Baran, yaptığı yazılı açıklamada, ATO'nun yemek kartlarında uygulanan yüksek komisyonların düşülmesi için girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Yönetmelik değişikliğinin sektörde sevinçle karşılandığını kaydeden Baran, "Yönetmelik sayesinde yemek kartlarından alınan komisyon yüzde 6'yı geçemeyecek ve sektörün üzerindeki yük kalkacak" diye konuştu. Baran, komisyonların sabitlenmesiyle sektörde tekelciliğin kalkacağına dikkat çekti.
-HÜKÜMETE TEŞEKKÜR-
Yemek kartları konusunda yapılan düzenlemeler için Hükümete teşekkür eden Baran, "ATO olarak gündeme getirdiğimiz yemek kartı sorununda çözüm odaklı çalışan başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci olmak üzere Hükümetimize teşekkür ediyorum" dedi.
ATO, YARATICI EKONOMİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN DÖVİZ FIRSATÇILIĞI UYARISI
ATO'DAN MALİ MÜŞAVİRLERE SEMİNER
AZERBAYCAN'DAKİ "ALAT SERBEST EKONOMİ BÖLGESİ" ATO ÜYELERİNE TANITILDI
ATO BAŞKANI BARAN, AMSTERDAM SAĞLIK TURİZMİ FUARINDA
ATO BAŞKANI BARAN, TİCARET ODALARI KONSEY BAŞKANLIĞI GÖREVİNE YENİDEN SEÇİLDİ
ATO BAŞKANI BARAN, BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
AVUSTURYA'DAN ATO ÜYELERİNE İŞ VE YATIRIM DAVETİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI
ATO BAŞKANI BARAN, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.