Görüşlerinizi
12 AĞUSTOS 2018 - Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de çalışmalarında ağırlık veren ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Üyesi Özel Büyük Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Merkez'de incelemelerde bulunan Baran, öğrencilerle de yakından ilgilendi.
ATO Başkanı Baran, hafta sonu çalışmaları kapsamında Özel Büyük Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Baran, zihinsel, bedensel engelli, otistik, down sendromlu ve özel öğrenme güçlüğü çeken çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitim hizmeti veren Merkez hakkında bilgi aldı. Özel eğitim gerektiren çocukların mümkün olan en erken dönemde ihtiyaçlarına uygun yöntem ve araç gereçlerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Baran, "Özel eğitim dendiği zaman en temel ihtiyaç bireysel potansiyeli geliştirmek ve öğrenme yoluyla yeteneklerinin artırılmasıdır" dedi.
Özel eğitim alanındaki hizmetlerin yaygınlaştırılmasının temel bir eğitim politikası olduğunu belirten Baran, "Engelli ya da öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızın eğitime kazandırılması sadece aileler için değil tüm toplum için çok önemli" diye konuştu. Baran, Merkezin kurucusu Mustafa Atak'a da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Özel Büyük Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve Sahibi Mustafa Atak da merkez hakkında bilgi verdi. Kas hastalığı ile dünyaya gelen oğlunun 2016 yılında vefat etmesi üzerine, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ve yetişkinler için merkezi açtıklarını anlatan Atak, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların aileleri için bu tür hizmetleri almanın hayli pahalı olduğuna dikkat çekti. Atak, merkez olarak gelir seviyesi düşük ailelere hizmet vererek bir yandan da topluma karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade etti.
-ATO BAŞKANI ÇOCUKLARLA İLGİLENDİ-
Merkezi gezerek çocuklarla tek tek ilgilenen Baran, öğrencilerin yaptığı seramik boyama çalışmalarını da inceledi. Baran'a engelli bir öğrenci tarafından yapılan seramik boyama vazo hediye edildi. Hediye karşısında duygulanan Baran, "Bu hediye bugüne kadar aldığım bütün hediyelerden kıymetli" dedi. Baran, öğrencilerin talebi üzerine selfie de çektirdi.
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
7 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
8 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
9 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
14 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
15 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
24 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
25 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
26 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BDDK'NIN KREDİ KARTINDA LİMİT SINIRLAMASINA İLİŞKİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ
26 Gün Önce