Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN: "3D'Lİ DÖNEMLE BİRLİKTE TÜRKİYE ÜRETİM EKONOMİSİNE DÖNÜŞECEK"
20 EYLÜL 2018- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın Türkiye'nin üretim ekonomisine dönüşme süreci için yol haritasını ortaya koyduğunu belirterek, "Dengelenme, disiplin ve değişimi içeren 3D'li dönemle birlikte Türkiye üretim ekonomisine dönüşecek" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Orta Vadeli Programı değerlendirdi. Baran, "Yeni Ekonomi Programı" olarak adlandırılan 2019-2021 dönemini içeren programın, Türkiye'nin döviz merkezli ekonomik kuşatma operasyonunu bertaraf etmenin yanı sıra, dengelenme, toparlanma ve sıçrama için yürütülecek çalışmaları içerdiğini kaydetti.
Enflasyon, işsizlik, cari açık gibi temel göstergelere ilişkin hedeflerin gerçekleştirilebilir olduğunu belirten Baran, "Üretim odaklı bir büyümenin hedeflenmesi ve katma değeri yüksek üretim alanlarına yönelinmesi Türkiye'nin insan kaynağı başta olmak üzere sahip olduğu tüm değerlerin doğru kullanımı ve bağımsızlığı açısından önem taşıyor" dedi.
Yeni ekonomi Programında Kamu Maliyesi Dönüşüm Ofisi'nin kurulacağının yer aldığını hatırlatan Baran, kamu maliyesinin disiplin altına alınmasıyla 76 milyar TL'lik tasarruf sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti. Baran "Ekonomik yaptırımların silah gibi kullanıldığı bu dönemde ülke olarak yeni bir başarı hikayesine ihtiyacımız var. Üretimi odağına alan Türkiye hem büyüme ivmesini artıracak hem dış ticaret hem de cari açığına kökten çözüm üretebilecektir. Bu ivmeye kamu maliyesinin yeniden yapılandırılmasıyla elde edilecek tasarruf eklenince Türkiye'nin yeni ekonomi programıyla önemli bir dönüşüm sürecini tamamlayabileceği gözüküyor. Ekonomimizin zorluklarını sağ salim aşacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
"ANKARA EKONOMİ ZİRVESİ" ATO, ASO, ATB VE EKONOMİ GAZETESİ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ.
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, NATO ZİRVESİ'NİN ANKARA'DA YAPILMASINI DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
FİLİPİNLER BÜYÜKELÇİSİ ASCALON, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
6 Gün Önce
ATO LOJİSTİK SEKTÖRÜ'NÜ ROTTERDAM'A TAŞIDI...
14 Gün Önce
ATO'YA KIZILAY'DAN ANLAMLI ÖDÜL
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK 5 AYLIK İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'A VEFA VE SİVİL TOPLUM DOSTU BERATLARI TAKDİM EDİLDİ
21 Gün Önce
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
30 Gün Önce