Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN: "3D'Lİ DÖNEMLE BİRLİKTE TÜRKİYE ÜRETİM EKONOMİSİNE DÖNÜŞECEK"
20 EYLÜL 2018- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın Türkiye'nin üretim ekonomisine dönüşme süreci için yol haritasını ortaya koyduğunu belirterek, "Dengelenme, disiplin ve değişimi içeren 3D'li dönemle birlikte Türkiye üretim ekonomisine dönüşecek" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Orta Vadeli Programı değerlendirdi. Baran, "Yeni Ekonomi Programı" olarak adlandırılan 2019-2021 dönemini içeren programın, Türkiye'nin döviz merkezli ekonomik kuşatma operasyonunu bertaraf etmenin yanı sıra, dengelenme, toparlanma ve sıçrama için yürütülecek çalışmaları içerdiğini kaydetti.
Enflasyon, işsizlik, cari açık gibi temel göstergelere ilişkin hedeflerin gerçekleştirilebilir olduğunu belirten Baran, "Üretim odaklı bir büyümenin hedeflenmesi ve katma değeri yüksek üretim alanlarına yönelinmesi Türkiye'nin insan kaynağı başta olmak üzere sahip olduğu tüm değerlerin doğru kullanımı ve bağımsızlığı açısından önem taşıyor" dedi.
Yeni ekonomi Programında Kamu Maliyesi Dönüşüm Ofisi'nin kurulacağının yer aldığını hatırlatan Baran, kamu maliyesinin disiplin altına alınmasıyla 76 milyar TL'lik tasarruf sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti. Baran "Ekonomik yaptırımların silah gibi kullanıldığı bu dönemde ülke olarak yeni bir başarı hikayesine ihtiyacımız var. Üretimi odağına alan Türkiye hem büyüme ivmesini artıracak hem dış ticaret hem de cari açığına kökten çözüm üretebilecektir. Bu ivmeye kamu maliyesinin yeniden yapılandırılmasıyla elde edilecek tasarruf eklenince Türkiye'nin yeni ekonomi programıyla önemli bir dönüşüm sürecini tamamlayabileceği gözüküyor. Ekonomimizin zorluklarını sağ salim aşacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
ANKARA'NIN TARİHİ DOKULARI DİJİTAL ENSTALASYONUYLA ANKARA ULUSLARARASI MARKA BULUŞMALARI'NDA YER ALDI
3 Gün Önce
ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI SONA ERDİ
4 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI'NDA "DİZİ SÜRESİ" SERZENİŞİ
4 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI BAŞLADI
5 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI 24 NİSAN'DA BAŞLIYOR
8 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
8 Gün Önce
MARKA GEZEGENİNDE YILDIZ YAĞMURU
10 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI"NI TANITTI
13 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "DOĞU-BATI EKSENİNDE ANKARA'NIN ULAŞTIRMADAKİ YENİ ROLÜ" PANELİ'NDE KONUŞTU
15 Gün Önce
SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ SLIVOVIC, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
16 Gün Önce