Görüşlerinizi
ANKARA TİCARET ODASI'NIN DÜZENLEDİĞİ EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI'NDA ATO MECLİS ÜYELERİ, EKONOMİNİN GELİŞİMİNE YÖNELİK GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ SERBEST KÜRSÜ'DE PAYLAŞTI.
-"YERLİ ÜRETİM", "BİLANÇO KUVVETLENDİRME", "E TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ", "SAĞLIK TURİZMİ", "ŞİRKETLERİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMESİ" ÖNERİLEN KONU BAŞLIKLARI ARASINDA YER ALDI.
- ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN SORUN, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ KONUSUNDA İLGİLİ BAKANLIK, KURUM VE KURULUŞLARLA GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRECEK.
-ATO BAŞKANI BARAN: "TÜCCARLAR EKONOMİSİNİN NEFERLERİDİR VE EKONOMİDEKİ GELİŞMELERDEN ÖNCE ONLAR ETKİLENİR. ÜYELERİMİZİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ REEL SEKTÖRÜN SAĞLIKLI İŞLEMESİ İÇİN ÖNEMLİ"
28 EYLÜL 2018 - Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 21-23 Eylül tarihlerinde düzenlediği 28. Dönem Meclis Üyeleri Ekonomik İstişare Toplantısı'nda, meclis üyeleri sektörleri adına Ankara ve Türkiye ekonomisinin gelişmesine yönelik görüş ve önerilerini Serbest Kürsü'de paylaştı. Üretimden ihracata, faizden, enflasyona reel ekonomiyi ilgilendiren konuların ele alındığı istişare toplantısında, sektör temsilcilerinin dile getirdiği sorun görüş ve önerileri konusunda ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar nezdinde çalışmalar gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Ekonomik İstişare" toplantısında, ATO üyelerinin hem konusunun uzmanlarından Türkiye ekonomisini ve reel sektörü dinlediklerini hem de kendi görüş ve önerilerini paylaşma imkânı bulduklarını söyledi. Baran, ATO'nun 157 bin üyesinin 67 Meslek Komitesi'nde 429 kişi tarafından temsil edildiğini belirtti.
Tüccarların "ekonominin neferleri" olduğunun altını çizen ve ekonomideki tüm gelişmelerden önce tüccarın etkilendiğini kaydeden Baran, "Bugüne kadar meslek komitelerimiz sektörleriyle ilgili 25 binin üzerinde karar aldı ve biz 10 binden fazlasını konunun ilgileriyle paylaşarak sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduk" dedi.
"Ekonomik İstişare" toplantısında "Serbest Kürsü"de dile getirilen konuların ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlara iletileceğini de kaydeden Baran "Üreticiye sipariş veren, ihracat, ithalat yapan, tüketiciyle temas kuran, istihdam sağlayan üyelerimiz ekonomik gelişmelerden hemen ilk etkilenenler arasında yer alıyor. Onların görüş ve önerilerinin reel sektörün sağlıklı bir şekilde işleyişini sürdürmesi açısından önem taşıyor" diye konuştu.
-ATO PERİYODİK ARAŞTIRMALAR YAPACAK-
Baran, ATO üyelerinin ekonomik gelişmelere dair görüş ve önerilerini öğrenmek amacıyla periyodik olarak araştırma yapacaklarını da bildirdi.
ATO Meclis Üyelerinin "Ekonomik İstişare Toplantısı Serbest Kürsüsü"nde dile getirdiği görüş ve öneriler şunlar:
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
2 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
2 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
2 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
4 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
7 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
7 Gün Önce
AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ'NDE SEVKİYATLARIN TAKİBİ VE MÜHÜRLEME
7 Gün Önce
TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ RAMAZAN KAMPANYASI HAKKINDA
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (MART)
8 Gün Önce
2026 DENEYAP
8 Gün Önce