Görüşlerinizi
16 EKİM 2018 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulları ortak toplantısına katıldı. Baran, toplantıda TBB'nin kredi kanallarının açık tutulması, vade ve fiyatlamalarda hassas davranılması, yapılandırma konularında aldığı tavsiye kararları, yapılandırma uygulamaları, KOBİ Destek Kredisi ile konkordato uygulamalarının görüşüldüğünü bildirdi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TBB Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığındaki toplantı TOBB'in İstanbul'daki hizmet binasında gerçekleşti. Reel sektörün ve finans sektörünün en üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda uluslararası piyasalarda ve Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler, para ve sermaye piyasalarındaki son durum, reel ve finansal sektörün önerileri ve beklentileri değerlendirildi.
Toplantıyı değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bugünkü toplantıyla reel sektör ile finans kesimi arasındaki diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesini amaçladık. Finansmana erişim başta olmak üzere kamuoyuna yansıyan bazı sıkıntıları görüşerek Türkiye'nin ve özel sektörün menfaatleri doğrultusunda bunları nasıl çözebileceğimizi görüştük. KOBİ'lerin ekonominin bel kemiğini meydana getirdiği bu dönemde, büyümenin tempolu ve istikrarlı olabilmesi için reel sektör ile mali sektörün birlikte hareket edeceğine inanıyoruz" dedi.
TBB Başkanı Aydın, "Bankacılık sektörü ekonomik faaliyetin kesintisiz sürdürülmesinin gayreti içindedir. Yeni Ekonomik Programı doğrultusunda, toparlanmanın kısa sürede olacağına inanıyoruz. Üretim, yatırım, ihracat ve ticaretin finansmanını sürdürmeye, dengelemeye, hedeflenen dönüşüme ve toparlanmaya katkı vermeye devam edeceğiz. Zor dönemleri reel-finans sektörü işbirliğinde, açık iletişim ve yapıcı anlayış içinde birlikte atlatacağız. Kredilerin milli gelire oranı yüzde 70'e ulaştı. Bu oranı daha da yükselteceğiz" diye konuştu.
ATO Başkanı Baran da toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bankacılık sektörü ile reel sektörün birbirini anlaması açısından toplantının faydalı olduğunu söyledi. ATO olarak bütün kaynaklarını aktardıkları KOBİ Destek Kredisi ile üyelerini desteklediklerini hatırlatan Baran, banka şubelerinde sıkıntı yaşayan üyelerin kendilerini aradığını söyledi. Baran, "Üyelerimizin sorunlarını çözebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
2 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
2 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
2 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
4 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
7 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
7 Gün Önce
AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ'NDE SEVKİYATLARIN TAKİBİ VE MÜHÜRLEME
7 Gün Önce
TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ RAMAZAN KAMPANYASI HAKKINDA
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (MART)
8 Gün Önce
2026 DENEYAP
8 Gün Önce