BARAN: "YENİ YASAL DÜZENLEMEYLE İSTEYEN KOLAYLIKLA KONKORDATO İLAN EDEMEYECEK"
25 ARALIK 2018-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konkordato anlaşmalarının kötü niyetli bazı kullanıcılar nedeniyle yanlış anlaşıldığını ve istenmeyen sonuçlar doğurduğunu belirterek, yapılan yeni yasal düzenlemeyle isteyenin kolaylıkla konkordato ilan edemeyeceğini söyledi.
Ankara Ticaret Odası'nın Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği ile birlikte düzenlediği "Hukuki ve Mali Yönleriyle Konkordato ve Dövize Endeksli Sözleşmelerin Türk Lirasına Uyarlanması Paneli" ATO Meclis Salonu'nda yapıldı.
Panelin açılışında, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekinci ve Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği Başkanı Avukat Nevzat Türkön birer konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen ATO Başkanı Gürsel Baran, konkordatonun, mali durumu bozulmuş olan borçluların koruma altına alınarak borçlarını ödeyebilir hale gelmesi amacıyla İcra İflas Kanunu hükümleriyle düzenlendiğini hatırlattı. Konkordato uygulamalarının alacaklıları zor durumda bırakması üzerine gözden geçirildiğini ve kanunla yeniden düzenlendiğini hatırlatan Baran, "Yeni kanunla, borçlunun konkordato talebine ekleyeceği belgelere yönelik düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeyle eskiden kolayca yapılan konkordato başvuruları zorlaştırıldı. Artık isteyen herkes kolaylıkla konkordato ilan edemeyecek. Yeni düzenlemenin nasıl etkiler ortaya çıkartacağını biz de takip edeceğiz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından ATO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekinci'nin moderatörlüğünde panele geçildi.
Panelin "Hukuki ve Mali Yönleriyle Konkordato" başlıklı ilk oturumunda Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ermenek ve ATO Bütçe ve Hesapları inceleme Komisyonu Başkanı, Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Dr. Hüseyin Özer konuşma yaptı.
"Dövize Endeksli Sözleşmelerin Türk Lirasına Uyarlanması" başlıklı ikinci oturumda da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan İşgüzar ve Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Dr. Zuhal Bereket Baş konuşma gerçekleştirdi. Panel dinleyicilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCISI DR. CENGİZ YAVİLİOĞLU'NA AKTARDI
AFETLER ÖNCESİ ÖNLEMLER ATO'DA KONUŞULDU
ATO BAŞKANI BARAN, BAŞKENT'TE GERÇEKLEŞEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI
ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
ATO, DÜNYA DEVLERİ İLE FİNALDE
ATO BAŞKANI BARAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ
ATO ÜYELERİ "YAPILANDIRMA" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
ATO ISRAR ETTİ, ANKARA TÜRK DÜNYASIYLA DİREKT UÇUŞLA BAĞLANDI
ETİYOPYA YATIRIM KOMİSYONU'NDAN ATO ÜYELERİNE DAVET
ATO BAŞKANI BARAN, TÜSİAV'IN 28. KURULUŞ YILI RESEPSİYONU'NA KATILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.