Görüşlerinizi
25 ARALIK 2018-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete uygulanan prim desteğinin 2019'da da devam edeceğini açıklaması, KOBİ'lerin alacak sigortasından faydalanmasını sağlayacak devlet destekli sistem ile elektrik ve doğalgazda yapılacak indirimin yılın son günlerinde iş dünyası için moral olduğunu söyledi. Baran, "Asgari ücret prim desteğinin devam edecek olması işverenlerimiz açısından büyük önem taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz." dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, iş dünyası için müjde niteliği taşıyan kararları değerlendirdi. Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete uygulanan prim desteğinin 2019 yılında da devam etmesi kararının, iş ve istihdamın devamlılığı açısından önem taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez işe alınacak işçilerin tüm sigorta ve vergi giderlerinin devlet tarafından üsteleneceğini açıkladığını kaydeden Baran, bu desteklerin istihdam artışında önemli rolü olacağını vurguladı.
Konutlar ve KOBİ'ler ile ticarethanelerde doğalgaz ile konutlarda elektrik fiyatlarında yüzde 10 indirime gidilmesinin de kamuoyunda büyük memnuniyet oluşturduğunu ifade eden Baran, "Enerji maliyetleri işletmeler üzerinde önemli yükü oluşturuyor ve güçlü rekabete engel teşkil ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı indirim kararı hem işletmelerimizi hem de tüm vatandaşlarımızı sevindirdi" dedi. Baran, elektrik fiyatlarına uygulanacak yüzde 10 oranındaki indirimin KOBİ ve ticarethanelere de uygulanmasının, moralleri daha da yükselteceğini söyledi.
KOBİ'lerin alacak sigortasından faydalanmasını sağlayacak devlet destekli yeni sistemin iş dünyası için önemli olduğunu kaydeden Baran, "Alacak sigortası iş dünyası olarak uzun zamandır talep ettiğimiz bir sistemdi. Reel sektör, desteklerin arttığı, risklerin de en aza indiği ortamda sahip olduğu tüm enerjisini üretime, ticarete ve ihracata yönlendirerek ekonomimizin daha da güçlenmesi için var gücüyle çalışacaktır" diye konuştu.
ATO BAŞKANI BARAN'A VEFA VE SİVİL TOPLUM DOSTU BERATLARI TAKDİM EDİLDİ
1 Gün Önce
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
6 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
10 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
20 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
21 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
24 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
27 Gün Önce