Görüşlerinizi
-BARAN, İŞ İNSANLARINA ÖZEL EĞİTİM GÖRÜP MEZUN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAMA ÇAĞRISINDA BULUNDU.
BARAN: "ENGELLERİ AŞARAK EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLARIMIZA İŞ HAYATINDA YER VERELİM"
10 OCAK 2019 –Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, serebral palsi hastası çocukların öğrenimlerine devam edebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) işbirliği ile kurduğu SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni (SERÇEV MTAL) ziyaret etti.
Baran, ziyarette, Türkiye'nin serebral palsi hastası çocuklar için kurulan ilk lisesi, SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında Okul Müdürü Dilek Saran'dan bilgi aldı. Merdivenlerinden sıralarına kadar bütün detayları serebral palsi hastası çocuklara uygun olarak düzenlenen ve inşa edilen SERÇEV MTAL'da çocukların meslekli yetişmelerine uygun olarak radyo televizyon, bilişim teknolojileri ve tarım alanlarında eğitimler veriliyor.
Normal çocuklarla serebral palsili çocukların bir arada eğitim gördüğü okulda incelemelerde bulunan Baran, özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri desteklemenin önemine dikkat çekti. Eğitimin her insanın en temel hakkı olduğunu kaydeden Baran, "Ayırmaksızın bütün çocuklarımızın topluma hem de istihdama kazandırılmasını önemsiyorum. Ancak özel eğitimle desteklenmesi gereken çocuklarımız için gösterilen bu çaba ayrıca takdire şayan" dedi.
Baran, "Bizler iş insanları olarak, iş yerlerimizi engelli çocuklarımız için imkân yaratıp ekonomiye katkı sağlamaları için iş insanlarının önayak olması gerekiyor. Engelleri aşarak eğitim gören çocuklarımıza iş hayatında yer verelim" şeklinde konuştu.
-ATO BAŞKANI ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ-
Okulda çocukların eğitim gördüğü derslikleri gezerek çocuklarla sohbet eden Baran, öğrencilere başarı dileklerini iletti. SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gürkan'ın da bulunduğu ziyarette ATO Başkanı Baran'a ATO Meclis Üyesi Çetin Çataloğlu da eşlik etti.
ATO BAŞKANI BARAN, AJET'İN "ANKARA'DAN BÜKREŞ'E İLK DİREKT UÇUŞUNA" KATILDI
6 Gün Önce
ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
6 Gün Önce ELEKTRİK PİYASALARINDA DÖNÜŞÜM ZİRVESİ ATO EV SAHİPLİĞİ'NDE YAPILDI.
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, DÜNYA GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
13 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 12. ARTANKARA FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
14 Gün Önce
ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
21 Gün Önce GİNE BÜYÜKELÇİSİ FOFANA, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce
"ANKARA MARKASI", ITB BERLİN FUARI'NDA...
35 Gün Önce
HIRVATİSTAN BÜYÜKELÇİSİ CVITANOVIČ ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
37 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2025 YILI BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ...
38 Gün Önce