BARAN: "İSTİHDAMA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ İŞLETMELERİMİZ İÇİN BİR FIRSATTIR. BÜTÜN ÜYELERİMİZİ BU FIRSATTAN YARARLANMAYA DAVET EDİYORUM"
DEVLET DESTEKLERİ VE MEVZUAT ARAŞTIRMA KOORDİNASYONU ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU KURAN ATO, KURDUĞU "DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ" İLE ÜYELERİNİ İSTİHDAMIN DA ARALARINDA OLDUĞU DESTEKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR.
26 ŞUBAT 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO üyelerini "İstihdam Seferberliği 2019" kapsamında uygulanan desteklerden yararlanmaya çağırdı. Baran, "İstihdama yönelik devlet destekleri, işletmelerimiz için bir fırsattır. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum" dedi. Baran, üyelerin, ATO'da kurulan Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi'nden istihdam destek ve teşvikleri hakkında bilgi alabileceklerini söyledi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği 2019" programını yürekten desteklediklerini söyledi. Baran, "Ülke olarak övündüğümüz gençlerimizi, nüfusumuzu verimli kullanmak, üreten bir ülke olarak 2023 hedeflerine doğru yürümek için istihdam seferberliğine hepimiz destek verelim" dedi.
Ülke ekonomisine yönelik geçen yıl Ağustos ayında yaşanan saldırıların izlerinin silinmeye başlandığı ve finansal değerlerde iyileşme yaşandığına dikkat çeken Baran, bu süreçte devletin sağladığı istihdam destek ve teşviklerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Baran, açıklanan yeni paketle işverenlere Nisan sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 12 ay boyunca prim ve vergilerin devlet tarafından karşılanmasının yanı sıra üç ay boyunca ücretin de devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Teşviklerin ve desteklerin üretim ve istihdam artışı için çok büyük fırsat olduğuna dikkat çeken Baran, "Ülke olarak sahip olduğumuz zenginliklerden en önemlisi genç nüfusumuz. Üretim yapan bir nüfus, güçlü bir ekonomi ortaya çıkartacak. Bu konuda hükümetimizin hayata geçirdiği çok sayıda teşvik ve destek mevcut. Üyelerimizi, hükümetimizin bu desteklerinden faydalanmaya, artı istihdam sağlamaya davet ediyorum" dedi.
ATO DEVLET DESTEKLERİ İÇİN KOMİSYON KURDU, MERKEZ AÇTI.
Devletin istihdam, yatırım, üretim ve araştırma-geliştirme için yüzlerce destek verdiğini kaydeden Baran, bu önemli konunun ATO Meclis toplantısında gündeme geldiğini ve Meclis içinde Devlet Destekleri ve Mevzuat Araştırma Koordinasyonu Özel İhtisas Komisyonu kurulduğunu kaydetti.
-"DEVLET DESTEKLERİ 2019" KİTABI-
Komisyon çalışmaları sonucunda ATO üyelerinin özellikle istihdam destekleri konusunda bilgi almaları için ATO bünyesinde "Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi" kurulduğunu bildiren Baran, üyelerin devlet destekleri konusunda bilgi sahibi olması için de "Devlet Destekleri 2019" isimli kitabının hazırlandığını kaydetti. Baran, şunları söyledi:
"Ülkemizin geleceği, güçlü bir ekonomi için Cumhurbaşkanımızın istihdam desteği çağırısını yürekten destekliyoruz. Bu desteğimizin ifadesi olarak, üyelerimizin faaliyetlerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla ATO bünyesinde -Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi- kurduk. Üyelerimiz, devletimizin istihdam, yatırım, üretim ve araştırma-geliştirmeye yönelik sağladığı bütün destekleri tek merkezden öğrenerek bu desteklerden faydalanabiliyor. Türkiye ekonomisi üzerinde oynanan oyunları ilelebet engellemek için ekonomimizi tahkim etmemiz gerektiğini biliyoruz. İstihdam bunun yollarından biri."
Baran, hükümetin istihdama yönelik asgari ücret desteği, prim teşviki başta olmak üzere farklı teşvikler sağladığını da kaydetti.
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCISI DR. CENGİZ YAVİLİOĞLU'NA AKTARDI
AFETLER ÖNCESİ ÖNLEMLER ATO'DA KONUŞULDU
ATO BAŞKANI BARAN, BAŞKENT'TE GERÇEKLEŞEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI
ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
ATO, DÜNYA DEVLERİ İLE FİNALDE
ATO BAŞKANI BARAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ
ATO ÜYELERİ "YAPILANDIRMA" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
ATO ISRAR ETTİ, ANKARA TÜRK DÜNYASIYLA DİREKT UÇUŞLA BAĞLANDI
ETİYOPYA YATIRIM KOMİSYONU'NDAN ATO ÜYELERİNE DAVET
ATO BAŞKANI BARAN, TÜSİAV'IN 28. KURULUŞ YILI RESEPSİYONU'NA KATILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.