100 Konut   
 Bağış 
Görüşlerinizi
Paylaşın
ATO GİRİŞİMCİLERİ EĞİTMEYE DEVAM EDİYOR

-GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM SEMİNERLERİ DİZİSİNİN İKİNCİSİ ATO'DA YAPILDI.

 

 

27 ŞUBAT 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO), ekonomiyi canlandıran, yeni iş olanakları yaratılmasına öncü olan, süreçlere yenilik getiren ve ekonomilerde çok önemli bir yere sahip olan yeni girişimcileri desteklemeye devam ediyor. ATO, sektörlere yenilikçi, yaratıcı, esnek, risk alabilen, öngörülü girişimciler kazandırmak için düzenlediği "Girişimcilik Eğitim Seminerleri"nin ikincisi gerçekleşti.

 

İlki 20 Şubat'ta gerçekleşen seminerlerin ikinci haftasında "Şirket Kuruluş İşlemleri ve Temel Hukuki Süreçler" konusu, Ankara Ticaret Sicili Müdür Vekili İbrahim Tırpancı ve Avukat Emre Burak Onat tarafından seminere katılan girişimcilere anlatıldı.

 

-DEFTER VE TASDİK BEDELLERİ ÜCRETSİZ-

 

Ankara Ticaret Sicili Müdür Vekili İbrahim Tırpancı, anonim, limited, komandit, kolektif ve kooperatif şirket türlerinde, adım adım şirket kuruluş aşamalarını anlattığı sunumunda, ATO'nun "e-randevu.atonet.org.tr" adresi üzerinden şirket kuruluş belgeleri için randevu alım aşamalarını gösterdi. Tırpancı, "mersis.gtb.gov.tr" adresi üzerinden nasıl şirket kurulabileceğini de seminer katılımcılarına uygulamalı olarak gösterdi.

 

Tırpancı, şirket kuruluşlarında tek hizmet noktası olan ATO'da kolaylıkla şirket kurulabildiğini belirterek, "ATO olarak şirket kuruluş sürecini 30 dakikaya indirdik. Kuruluş aşamasında istenilen zorunlu defterleri ücretsiz veriyoruz." dedi.

 

Avukat Emre Burak Onat ise, konuşmasında bir iş fikrinin hayata geçme sürecinde, fikir sahibi ve şirket ortakların fikri koruyarak ilerlemesi gerektiğine vurgu yaptı. Onat, şirket kuruluş aşamasında ve sonrasında ortaklar arasındaki birliğin bozulması halinde fikir sahibi ve uygulayıcıların sorun yaşamaması için sözleşme imzalamanın önemli olduğunu kaydederek, bu sözleşmelerde hisselerin, hak ve yükümlülüklerin, payların, yönetim kurulunun ve karar alma mekanizmalarının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

 

Sunumların ardından konuşmacılar girişimcilerin sorularını cevaplandırdı.

 

Girişimcilik Eğitim Seminerleri'nin üçüncüsü 1 Mart 2019 tarihinde

 'Planlama Stratejik Yönetim', dördüncüsü 7 Mart 2019 tarihinde 'Fikri Mülkiyet Hakları', beşincisi 14 Mart 2019 tarihinde 'Yeni Dönem Pazarlama Trendleri', altıncısı 19 Mart 2019 tarihinde 'E-Ticaret' ve eğitimlerin sonuncusu ise 27 Mart 2019 tarihinde 'Finansal Yönetim' başlığıyla gerçekleştirilecek.

 

Eksiksiz olarak asgari 5 seminere devam eden katılımcılara program sonunda eğitim katılım belgesi verilecek.