Görüşlerinizi
"ROTAMIZ DAİMA EKONOMİK BÜYÜME"
11 MART 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ekonomisinin 2018 yılında yüzde 2,6 büyürken, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 3 oranında daralma gösterdiğini belirterek, "Ekonomik veriler bu daralmanın yaşanacağını gösteriyordu. Sadece iç piyasalardaki gelişmeler değil, küresel ekonomideki gerileme de rakamlara yansıdı. Türkiye küresel alanda meydana gelen gelişmeler karşısında kendi rotasını belirleyen güçlü bir ülkedir. Rota da daima ekonomik büyümedir" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı verilerini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin 2018 yılının ilk çeyreğinde 7,4, ikinci çeyreğinde 5,3 ve üçüncü çeyreğinde de 1,8 oranında büyüdüğünü hatırlatan Baran, dördüncü çeyrekteki yüzde 3'lük küçülmeyle, yıllık GSYİH'nın yüzde 2,6 seviyesine geldiğini kaydetti.
Üçüncü çeyrekte başlayan daralmanın dördüncü çeyrekte gelebileceği en üst noktaya vardığına dikkat çeken Baran, dışarıda küresel ekonomideki yavaşlamanın içeride de kur hareketliliğinden kaynaklanan sorunların büyüme verilerine yansıdığını söyledi. Yeni Ekonomik Program kapsamında ekonomik verilerde dengelenmenin görülmeye başlandığını ifade eden Baran, "Spekülatif saldırılarla ülke ekonomisinde başlayan yavaşlama eğilimi kısa sürede atlatıldı. Bu sürecin kısa sürede dengelenmeye dönmesinde alınan tedbirlerin payı çok büyüktür. Enflasyondaki düşüş trendi, finansmana erişim konusunda atılan adımlar, iç ve dış ticareti canlandırmaya yönelik tedbirler ve istihdam seferberliği kapsamında sağlanan destekler başta olmak üzere atılan tüm adımlar sayesinde ülke ekonomisi yeniden büyüme sürecine devam edecektir" dedi.
Yeni Ekonomik Program çerçevesinde gerçekleştirilecek yapısal tedbirlerle Türkiye ekonomisinin dönüşüm yaşayacağını anlatan Baran, bu süreçte ileri teknoloji üretiminin hayata geçirileceğini ve katma değeri yüksek üretimle cari açığın azaltılacağını söyledi. Baran, "Yenilikçi üretim, nitelikli insan gücü ile güçlü bir toplum olarak istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdüreceğiz. Türkiye için başka rota söz konusu olamaz" diye konuştu.
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
7 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
8 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
9 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
14 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
15 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
24 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
25 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
26 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BDDK'NIN KREDİ KARTINDA LİMİT SINIRLAMASINA İLİŞKİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ
26 Gün Önce