8 NİSAN 2019- Hastalıkların teşhis ve tedavisi ile hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir yere sahip olan tıbbi cihaz üretiminde öncü illerden Ankara; Tıbbi cihazın e- ticaret ortamında satışı konusunda da öncü olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO) 3 No'lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve e-PTT AVM ile birlikte düzenlediği "E-Ticarette Tıbbi Cihaz Satışı" konferansında konuyu masaya yatırdı.
ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen ve ATO 3 No'lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erkin Delikanlı'nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu adına Başkan Yardımcısı Recep Uslu, e-PTT AVM adına ise Genel Müdür Yardımcısı Merve İpek katıldı. Konuşmasında tıbbi cihazların tamamının internet üzerinden satılamadığına dikkat çeken Delikanlı, hangi cihazların satılabileceği konusunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun yetkili olduğunu hatırlatarak, e-ticaretin sektöre olumlu katkı sağlayacağını söyledi.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Recep Uslu da yaptığı konuşmada, tıbbi cihaz ve e-ticaret sektöründen gelen talep, görüş ve öneriler doğrultusunda mevzuatın değerlendirilerek yeniden düzenleneceğini belirtti.
E-PTT AVM Genel Müdür Yardımcısı Merve İpek ise konuşmasında e-ticaret modelleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Dünyada ticaretin e-ticarete evrildiğini aktaran İpek, "e- ticaret sayesinde mağazanız 7 gün 24 saat açık. Mahallenizden çıkıp dünyaya açılabiliyorsunuz ve geniş müşteri potansiyeline ulaşabiliyorsunuz" dedi.
Toplantıya, 56 No'lu Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Raşit Mandıroğlu, 39 No'lu Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servis Meslek Komitesi Başkanı Fatih Çalışkan ve 3 No'lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Durmuş Ecevit Ankışhan ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCISI DR. CENGİZ YAVİLİOĞLU'NA AKTARDI
AFETLER ÖNCESİ ÖNLEMLER ATO'DA KONUŞULDU
ATO BAŞKANI BARAN, BAŞKENT'TE GERÇEKLEŞEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI
ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
ATO, DÜNYA DEVLERİ İLE FİNALDE
ATO BAŞKANI BARAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ
ATO ÜYELERİ "YAPILANDIRMA" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
ATO ISRAR ETTİ, ANKARA TÜRK DÜNYASIYLA DİREKT UÇUŞLA BAĞLANDI
ETİYOPYA YATIRIM KOMİSYONU'NDAN ATO ÜYELERİNE DAVET
ATO BAŞKANI BARAN, TÜSİAV'IN 28. KURULUŞ YILI RESEPSİYONU'NA KATILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.