BARAN: "ÖZEL SEKTÖRÜN RİSK YÖNETİMİ İÇİN SİGORTA SEKTÖRÜ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR."
BARAN: "ATO OLARAK BİR İLKE İMZA ATARAK, ÜYELERİMİZİ FERDİ KAZA SİGORTASIYLA GÜVENCE ALTINA ALDIK."
BARAN, SİGORTA SEKTÖRÜNE HER ZAMAN ÖNEM VERDİKLERİNİ BELİRTEREK, SİGORTA ACENTELERİ'Nİ KOBİ KAPSAMINA ALDIRMALARININ BU ÖNEMİN GÖSTERGESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
28 MAYIS 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, sigorta bilincinin artması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılan "Sigorta Haftası"nı kutladı. Baran, "Özel sektörün risk yönetimi yapabilmesi için büyük önem taşıyan Sigorta Sektörü ekonomik büyümesinde de rol oynuyor" dedi.
ATO 67 No'lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan ve üyeleri, "Sigorta Haftası" nedeniyle ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baran, sigorta sektörünün ekonomiler için büyük anlam taşıdığını ve ekonomik büyümede önemli rol oynadığını söyledi. Hayatın her alanının sigorta kapsamına girdiğini kaydeden Baran, "Özel sektör sigorta aracılığıyla yatırımlarını, işini güvence altına alıyor. Aksi halde, büyüme ve gelişmeden söz etmek mümkün olmazdı" dedi.
Baran, ATO olarak bir ilke imza atarak gerekli şartları taşıyan bütün üyeleri "Ferdi Kaza Sigortası" ile güvence altına aldıklarını belirterek, "Hayatın ve ticaretin devamı için üyelerimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz" dedi.
Baran, sigorta sektörüne her zaman önem verdiklerini belirterek, Sigorta Acenteleri'ni KOBİ kapsamına aldırmalarının bu önemin göstergesi olduğunu söyledi.
-"TÜRKİYE'DE SİGORTACILIK SEKTÖRÜ GELİŞMEYE AÇIK"-
Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hacı Ali Yücel de konuşmasında, finansal sistem içinde sigorta sektörünün payının dünyada yüzde 50 ile 70 aralığında bulunduğunu, Türkiye'de ise yüzde 4,5 seviyesinde olduğunu belirterek, "Türkiye'de sigortacılık sektörü gelişmeye açık. Bu alanda gidecek çok yolumuz var" dedi. Sektörün gelişmiş ülkelerde ekonominin en büyük kaldıracı konumunda olduğuna dikkat çeken Yücel, sigortacılık mesleğinin de uzun süre varlığını sürdüreceğini söyledi.
Sigorta yaptırırken acenteleri tercih eden vatandaşların, sigorta sonrası hizmetleri de acentesinden güven ve rahatlıkla alabileceğini kaydeden Yücel, "Sigorta masraf değil ihtiyaçtır" dedi.
Baran ve komite üyeleri daha sonra "Sigorta Haftası" dolayısıyla ATO hizmet binasında kurulan standı ziyaret etti.
ATO, YARATICI EKONOMİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN DÖVİZ FIRSATÇILIĞI UYARISI
ATO'DAN MALİ MÜŞAVİRLERE SEMİNER
AZERBAYCAN'DAKİ "ALAT SERBEST EKONOMİ BÖLGESİ" ATO ÜYELERİNE TANITILDI
ATO BAŞKANI BARAN, AMSTERDAM SAĞLIK TURİZMİ FUARINDA
ATO BAŞKANI BARAN, TİCARET ODALARI KONSEY BAŞKANLIĞI GÖREVİNE YENİDEN SEÇİLDİ
ATO BAŞKANI BARAN, BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
AVUSTURYA'DAN ATO ÜYELERİNE İŞ VE YATIRIM DAVETİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI
ATO BAŞKANI BARAN, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.