-"2. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ" BAŞKENT ANKARA'DA YAPILACAK.
-19-20-21 EYLÜL TARİHLERİNDE "ANADOLU'DAN DÜNYAYA" TEMASIYLA ATO'NUN GERÇEKLEŞTİRECEĞİ ZİRVE, "COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER İHTİSAS FUARI"NA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK.
-ZİRVE KAPSAMINDA 'KONFERANS PROGRAMI', 'EĞİTİM PROGRAMLARI', 'İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ' VE 'SAHA ETKİNLİKLERİ' YER ALACAK.
-ATO BAŞKANI BARAN: "COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER DÜNYA'DA YAKLAŞIK 200 MİLYAR DOLARLIK PAZAR OLUŞTURUYOR"
-BARAN: "COĞRAFİ İŞARET ALABİLECEK 2.500 ÜRÜN POTANSİYELİ İLE TÜRKİYE, DÜNYA PAZARINDAN 20 MİLYAR DOLAR PAY ALABİLİR."
-"ANKARA'YI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN DE BAŞKENTİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ."
4 EYLÜL 2019-Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), Anadolu'nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin Ankara'dan dünyaya pazarlanması amacıyla bu yıl ikincisini gerçekleştireceği "Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" 19-20-21 Eylül tarihlerinde "Anadolu'dan Dünyaya" temasıyla yapılacak.
Coğrafi olarak Türkiye'nin merkezinde yer alan Başkent Ankara'nın, coğrafi işaretli ürünlerin de Başkenti olarak anılmasını sağlamaya yönelik gerçekleştirilen Zirve; Kars kaşarından, Malatya kayısısına, Hatay'ın defne sabunundan, Pervari balına kadar Türkiye'nin farklı ve zengin coğrafyasından ürünlerin sergileneceği "Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı"na da ev sahipliği yapacak.
"2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" ile Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin markaya dönüşerek coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmesi, böylece ülkemizin büyüyen uluslararası ticaretten yararlanması ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşması hedefleniyor.
Konferans Programı, Eğitim Kampları, Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı, B2B Toplantıları (ikili iş görüşmeleri) ve daha birçok etkinliği bir arada barındıran "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" ile katılımcılara coğrafi işaretler alanında daha fazla bilgi ve deneyim edinme, son gelişmeleri anlama, network ve ticari ilişkileri geliştirme gibi çok yönlü avantajlar sunulacak.
-10 OTURUM 60'DAN FAZLA KONUŞMACI-
Zirve kapsamında gerçekleştirilecek konferanslarda katılımcılar; coğrafi işaretlerin tüm boyutlarına ilişkin bilgi ve gelişmeleri, dünyada ve Türkiye'de başarı hikâyeleri ile alanında örnek teşkil eden kanaat önderleri, ulusal ve uluslararası düzeydeki politika yapıcı ve uygulayıcı kurum ve kuruluşların yöneticileri ve uzmanları, akademisyenler, bilim insanları ve ünlü isimlerden dinleme şansına sahip olacak.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Konferans Programı'nda 10 Oturum boyunca 60'dan fazla konuşmacı coğrafi işaretler konusunun bilimsel, ticari ve hukuki yönlerini katılımcılara detayları ile aktaracak.
-ÜCRETSİZ EĞİTİM KAMPLARI-
Zirve'nin eğitim kamplarında, katılımcılara coğrafi işaretlerin tescili, denetimi ve ticarileşmesi konusunda bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı sunulacak. Katılımcılar 3 gün boyunca ücretsiz olarak devam edecek eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler.
Coğrafi işaretlerin ticarileştirilmesinden üretici örgüt modellerine, coğrafi işaretlerde markalamadan marka mutfağı atölyesine, coğrafi işaretler denetim çalıştayından coğrafi işaretlerde e-ticaret uygulamalarına, coğrafi işaretlerin ulusal ve AB tescil süreci ile gıda güvenliğine kadar birçok konuda eğitimin verileceği programda; tüm eğitimlerini tamamlayan katılımcılara 'Katılım Sertifikası' verilecek.
-COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER İHTİSAS FUARI-
Zirve kapsamında düzenlenecek "Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı" coğrafi işaret üreticileri, üretici birlikleri, tescil sahipleri ve coğrafi işaret çözüm ortaklarına ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek fuar boyunca katılımcılar, ulusal ve uluslararası alım heyeti temsilcileriyle ücretsiz ikili iş görüşmeleri (B2B görüşme) yapma fırsatı bulacaklar.
Kars kaşarından, Malatya kayısısına, Hatay'ın defne sabunundan Pervari balına kadar Türkiye'nin renkli coğrafyasının zengin ürünlerinin sergileneceği "Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı", Türkiye'de coğrafi işaretler alanında ilk ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyor.
-ATO BAŞKANI BARAN-
"2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dünyada 10 bin adet coğrafi işaretli ürün olduğunu hatırlatarak, "Coğrafi işaretli ürünler dünyada 200 milyar dolarlık pazar oluşturuyor. Coğrafi işaret alabilecek 2.500 ürün potansiyeli ile Türkiye, dünya pazarından 20 milyar dolarlık pay alabilir." dedi.
19-20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek zirveye tüm vatandaşları davet eden Baran, "Ankara'yı coğrafi işaretli ürünlerin de başkenti haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI
ATO BAŞKANI BARAN, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
ATO BAŞKANI BARAN: "ANKARA, EN KISA ZAMANDA FUAR ALANINA KAVUŞACAK"
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCISI DR. CENGİZ YAVİLİOĞLU'NA AKTARDI
AFETLER ÖNCESİ ÖNLEMLER ATO'DA KONUŞULDU
ATO BAŞKANI BARAN, BAŞKENT'TE GERÇEKLEŞEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI
ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
ATO, DÜNYA DEVLERİ İLE FİNALDE
ATO BAŞKANI BARAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ
ATO ÜYELERİ "YAPILANDIRMA" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.