Görüşlerinizi
"FAİZ İNDİRİMİ, REEL SEKTÖRÜN MORAL VE MOTİVASYONUNU YÜKSELTTİ"
12 EYLÜL 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Merkez Bankası'nın Temmuz ayındaki güçlü faiz indiriminin ardından bugün de politika faizini 3,25 puan indirmesinin piyasaları rahatlatacak bir gelişme olduğunu söyledi. Baran, "Faiz indiriminin devamı, enflasyon ve diğer göstergelerdeki iyimserliği yansıtması nedeniyle reel sektörün moral ve motivasyonunu yükselten bir karar oldu." dedi. Özel bankaların faiz indirimi gerçekleştirmesini beklediklerini kaydeden Baran, "Bu ülke hepimizin, taşın altında bütün elleri görmek istiyoruz" diye konuştu.
Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun Temmuz ayında yaptığı 4,25 baz puanlık faiz indiriminin ardından 3,25 baz puanlık indirimin piyasaları rahatlatan bir gelişme olduğunu dile getirdi. Yüksek faizin üretim ekonomisine geçişi engelleyen bir yük olduğunu kaydeden Baran, ekonomik göstergelerdeki pozitif gelişmelerin yılsonu gösterge beklentilerini de iyimser hale getirdiğini ifade etti. Baran, "Faiz indiriminin devamı, enflasyon ve diğer göstergelerdeki iyimserliği yansıtması nedeniyle reel sektörün moral ve motivasyonunu yükselten bir karar oldu" diye konuştu.
Baran, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun Temmuz ayı indiriminin ardından kamu bankalarının faiz indirimine gittiğini hatırlatarak, bu kez özel sektör bankalarından da indirim beklediklerini söyledi. Baran sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yüksek faiz dinamik ve üreten bir ekonominin önündeki en önemli engellerden biriydi. Faizde indirime gidilmesi ve bunun kredi faizlerine yansımasını reel sektör olarak olumlu buluyoruz. Bu gidişata özel sektör bankalarının da destek vererek faiz indirimini gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Reel sektörün bankalara, bankaların da reel sektöre ihtiyacı var. Biri olmadan diğerinin sağlıklı işlemesi mümkün değil. Bu ilişkinin dengeli devam etmesi ülke ekonomisine daha da pozitif yansıyacaktır. Bu ülke hepimizin, taşın altında herkesin elini görmek istiyoruz"
ANKARA'NIN TARİHİ DOKULARI DİJİTAL ENSTALASYONUYLA ANKARA ULUSLARARASI MARKA BULUŞMALARI'NDA YER ALDI
3 Gün Önce
ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI SONA ERDİ
4 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI'NDA "DİZİ SÜRESİ" SERZENİŞİ
4 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI BAŞLADI
5 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI 24 NİSAN'DA BAŞLIYOR
8 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
8 Gün Önce
MARKA GEZEGENİNDE YILDIZ YAĞMURU
10 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI"NI TANITTI
13 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "DOĞU-BATI EKSENİNDE ANKARA'NIN ULAŞTIRMADAKİ YENİ ROLÜ" PANELİ'NDE KONUŞTU
15 Gün Önce
SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ SLIVOVIC, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
16 Gün Önce