Görüşlerinizi
BARAN: "AKILLI BİNALAR HEM BÜTÇELERE HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE FAYDA SAĞLIYOR"
22 Kasım 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nın açılışına katılarak bir konuşma yaptı.
ATO Congresium'da gerçekleşen fuar açılışında dünyanın baş döndürücü bir hızla değiştiğini ve değişimin ana unsurunu teknolojinin oluşturduğunu kaydeden Baran, bu sürecin insanların tüketim alışkanlıklarını da değiştirdiğini, yeni ürün ve hizmetlerin ortaya çıkmasını sağladığını söyledi.
Baran, teknoloji alanındaki gelişimin akıllı bina teknolojilerini ortaya çıkardığını ve insanların bu yeniliğin nimetlerinden yararlandığını anlattı. Evinden uzaktayken, kumanda ile buzdolabının kontrol edildiğini, lambanın kapatıldığını, doğalgazın açılabildiğini, çamaşır makinasının çalıştırılabildiğini kaydeden Baran, "Akıllı binalar bir yandan kullanıcıların taleplerini yerine getirirken diğer yandan düşük enerji tüketimi ile hem bütçelere hem de ülke ekonomisine fayda sağlıyor" diye konuştu. Baran, Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuar'ının pazar büyütmek, yeni pazarlara açılmak, gelişmeleri takip etmek için uygun bir zemin oluşturduğunu da sözlerine ekledi.
Baran açılış konuşmalarının ardından ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ile fuarda açılan stantları ziyaret ederek akıllı bina teknolojilerini inceledi.
"ANKARA EKONOMİ ZİRVESİ" ATO, ASO, ATB VE EKONOMİ GAZETESİ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ.
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, NATO ZİRVESİ'NİN ANKARA'DA YAPILMASINI DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
FİLİPİNLER BÜYÜKELÇİSİ ASCALON, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
6 Gün Önce
ATO LOJİSTİK SEKTÖRÜ'NÜ ROTTERDAM'A TAŞIDI...
14 Gün Önce
ATO'YA KIZILAY'DAN ANLAMLI ÖDÜL
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK 5 AYLIK İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'A VEFA VE SİVİL TOPLUM DOSTU BERATLARI TAKDİM EDİLDİ
21 Gün Önce
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
30 Gün Önce