GörüşleriniziBARAN: "AKILLI BİNALAR HEM BÜTÇELERE HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE FAYDA SAĞLIYOR"
22 Kasım 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nın açılışına katılarak bir konuşma yaptı.
ATO Congresium'da gerçekleşen fuar açılışında dünyanın baş döndürücü bir hızla değiştiğini ve değişimin ana unsurunu teknolojinin oluşturduğunu kaydeden Baran, bu sürecin insanların tüketim alışkanlıklarını da değiştirdiğini, yeni ürün ve hizmetlerin ortaya çıkmasını sağladığını söyledi.
Baran, teknoloji alanındaki gelişimin akıllı bina teknolojilerini ortaya çıkardığını ve insanların bu yeniliğin nimetlerinden yararlandığını anlattı. Evinden uzaktayken, kumanda ile buzdolabının kontrol edildiğini, lambanın kapatıldığını, doğalgazın açılabildiğini, çamaşır makinasının çalıştırılabildiğini kaydeden Baran, "Akıllı binalar bir yandan kullanıcıların taleplerini yerine getirirken diğer yandan düşük enerji tüketimi ile hem bütçelere hem de ülke ekonomisine fayda sağlıyor" diye konuştu. Baran, Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuar'ının pazar büyütmek, yeni pazarlara açılmak, gelişmeleri takip etmek için uygun bir zemin oluşturduğunu da sözlerine ekledi.
Baran açılış konuşmalarının ardından ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ile fuarda açılan stantları ziyaret ederek akıllı bina teknolojilerini inceledi.
SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA YÖNELİK ÖZEL İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ
1 Gün Önce
HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ GENELGESİ'NDE DEĞİŞİKLİK
1 Gün Önce
TOBB TÜRKİYE 100
1 Gün Önce
6. PEYZAJ VE BAHÇE MOBİLYALARI FUARI
2 Gün Önce
TIR KARNESİ İLE SUUDİ ARABİSTAN TAŞIMALARINDA MUSBAQ BEYANI
2 Gün Önce
17. ULUSLARARASI KOROZYON SEMPOZYUMU (KORSEM'26)
2 Gün Önce
PROFESYONEL SÜRÜCÜLERİN VİZE SORUNUNA İLİŞKİN ANKET ÇALIŞMASI
2 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
2 Gün Önce
2026 AFRİKA PETROL VE DOĞALGAZ FUARI (AFOGEX 2026)
2 Gün Önce
COP31 YOLUNDA TÜRK SANAYİSİ İÇİN NET SIFIR YOL HARİTASI WEBİNARI
2 Gün Önce