Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) gelen yazıya istinaden, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ortaya çıkmasını müteakip TOBB ile ilgili Bakanlıklar nezdinde yapılan girişimler neticesinde, Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgelerinin SADECE MEDOS sistemi üzerinden düzenlenmesi ve onaylanması uygulamasına 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçileceği belirtilmiştir.
MEDOS sistemi üzerinden onaylanan söz konusu belgelerin Oda personelince ıslak olarak imzalanmasına söz konusu tarih itibariyle gerek olmadığını ifade ederek, elektronik ortamda onay işlemi tamamlanan ilgili belgelere ayrıca ıslak imza atma zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Ayrıca söz konusu Bakanlıkça ilgili ülkelere gerekli bildirimlerin yapılacağı vurgulanmıştır.
MEDOS sistemi üzerinde gerekli çalışma Birliğimizce yapılmakta olup, diğer menşe ispat ve dolaşım belgelerindeki uygulamalarda olduğu gibi 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren MEDOS üzerinden düzenlenen ve onaylanan Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)'nin üzerine karekod ve doğrulama koduna yer verilecektir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Ankara Ticaret Odası
ÜÇ DENİZ GİRİŞİMİ 11. ZİRVESİ YAN ETKİNLİKLERİ (HIRVATİSTAN)
1 Gün Önce
TOKAT TARIMFEST 2026
2 Gün Önce
GRANÜL GÜMÜŞ SATIŞI HK.
2 Gün Önce
TÜRKİYE-ALMANYA JETCO 6. DÖNEM TOPLANTISI
2 Gün Önce
TEKSTİL VE HAZIR GİYİMİN PARİS BULUŞMASI 2026- TEXWORLD APPAREL SOURCING PARIS AUTUMN 2026
3 Gün Önce
EMLAK YÖNETİM 45 İLDE 353 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
3 Gün Önce
BULGARİSTAN ULUSAL MECLİS SEÇİMLERİ HK.
7 Gün Önce
YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN TİCARİ ARAÇLARDA ŞOFÖR YAŞ ŞARTINI BELİRLEYEN UKOME KARARI
7 Gün Önce
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SERTİFİKALI KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ (ANTALYA)
8 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (NİSAN)
8 Gün Önce