Görüşlerinizi
BARAN: "KREDİ PAKETLERİ SALGININ ETKİLERİNİN BERTARAF EDİLMESİNİ HIZLANDIRACAK"
"VATANDAŞLARIMIZI BU FIRSATTAN YARARLANARAK EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYA DAVET EDİYORUM
1 HAZİRAN 2020-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kamu bankalarının yeni normale geçiş sürecinde ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmak için dört yeni kredi paketini hayata geçirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Salgının ekonomik yönü ile yüzleşiyoruz. Bu süreci en az hasarla atlatmak için üretim ve istihdamın devamı için iç tüketimi canlandırmamız gerekiyor. Kamu bankaları attıkları bu adımla salgının etkilerinin bertaraf edilmesini hızlandıracak" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak kamu bankalarının yeni normale geçiş sürecini desteklemek için açıkladığı kredi paketini değerlendirdi. Üç kamu bankasının Türkiye ekonomisinin yeni normalleşme sürecinde ekonominin hızla toparlanması için ellerini taşın altına koyduğunu kaydeden Baran, özel sektör bankalarının da aynı doğrultuda piyasaları desteklemesi gerektiğini söyledi.
Tüm dünyanın mücadele ettiği pandemi nedeniyle dış ticarette daralma beklendiğine dikkat çeken Baran, bu süreçte ekonomileri ayakta tutmanın en temel yolunun iç tüketimden geçtiğini söyledi. Hükümetin, yerli üretimi geliştirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Baran, kredi paketlerinde yerli üretimin ayrıştırılmasının faydalarının görüleceğini kaydetti Baran, şunları söyledi:
"Mart ayından bu yana ülke olarak asgari düzeyde ekonomik faaliyet gösteriyoruz. Yeni normalleşmeye geçilmesiyle birlikte üretimi, istihdamı, tüketimi hepimiz desteklemek zorundayız. İşletmelerimizi ayakta tutabilmek için, istihdamı artırabilmek için yeni normal kurallarına uyarak, sosyal mesafe, maske ve hijyeni dikkate alarak ekonomik ve sosyal aktivitelerimizi sürdürmeliyiz. Kamu bankalarının konut, taşıt, tatil ve tüketim alanlarında hayata geçirdiği uygun koşullu kredi paketleri yerli üretimi canlandırmak açısından çok önemli. Bütün vatandaşlarımızı bu fırsattan yararlanarak ekonomimize katkı sağlamaya davet ediyorum."
MFF ORTADOĞU GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI
2 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI HK.
5 Gün Önce
KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMASI UZMANLIĞI EĞİTİMİ
7 Gün Önce
TOKİ EMLAK YÖNETİM 61 İLDE 725 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
9 Gün Önce
TAKSİTLENDİRME SÜRELERİ
10 Gün Önce
AB SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI (SKDM) GÜNCEL GELİŞMELER
10 Gün Önce
MOSKOVA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİNE YAPILACAK BAŞVURULAR HAKKINDA
10 Gün Önce
"YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN TÜKETİCİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ DİREKTİFİ"NE YÖNELİK SORU-CEVAP BELGESİ
10 Gün Önce
KENDİSİ EŞYA STATÜSÜNDE OLAN VE KENDİ TEKERLERİ ÜZERİNDE SÜRÜLEREK SEVK EDİLEN ÇEKİCİLERİN İŞLEMLERİ
12 Gün Önce
TIBBİ CİHAZ DENETİM SÜRECİNDEKİ İLETİŞİM YÖNTEMLERİ HAKKINDA
12 Gün Önce