Görüşlerinizi
ATO, ÜNİVERSİTELERDEKİ KANTİN İŞLETMECİLERİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAMAYA DEVAM EDİYOR
ATO BAŞKANI BARAN, ÜNİVERSİTELERDEKİ KANTİN İŞLETMECİLERİNİN SORUNLARINI MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRÜ BÜYÜKUZUN'A İLETTİ
10 TEMMUZ 2020-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun'u ziyaret ederek ATO'nun 48 No'lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi'ne kayıtlı olarak faaliyetlerini sürdüren kantin işletmecilerinin salgın sürecinde yaşadığı sorunları aktardı.
Kovid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen üniversitelerdeki kantin işletmecilerinin salgın nedeniyle yaşadığı sorun ve talepler aşağıdaki şekilde sıralandı:
1. Kapalı olan işletmelerden kira alınmaması.
2. Kısmi açık olan işletmelerin kiralarına yüzde 50 oranında indirim yapılması.
3. Bir yıllık kira süresi biten işletmelerin kirasına, pandemi süresince yeni kira artışı yapılmaması.
4. Pandemi sürecinin başlangıcı olan 16 Mart 2020 tarihinden, pandemi süreci tamamen bitinceye kadar geçen sürenin kira sözleşme süresine eklenmesi.
5. Tam normalleşme sağlanıncaya kadar (pandemi süreci bitinceye kadar) mücbir sebep halinin devamı.
6. Kira ihalelerinin pandemi sonrası (kira sözleşme sürelerinin uzatımından sonra) yapılması.
Ziyarette ATO Başkanı Baran'a, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar ve Halil İlik ile ATO'nun 48 No'lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Kılıç ve Meclis Üyesi Selahattin Karaoğlan da eşlik etti.
Ziyareti değerlendiren ATO Başkanı Baran, geçtiğimiz haftalarda da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kampüsü içinde faaliyet gösteren ticari işletmeleri ziyaret ederek ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök'e sorunları ilettiklerini ve sorunların çözüme ulaştığını hatırlattı. Üniversite kantin işletmecilerinin sorunlarının sadece Başkent ile sınırlı kalmadığını kaydeden Baran "Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen üniversitelerdeki işletmeler zor günler geçiriyor. Başkentteki üniversitelerin tamamının sorunlarının çözüme kavuşması için temaslarımıza devam ediyoruz. Sorunun çözüme kavuşması sadece Başkentteki işletmeleri değil, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 20 bine yakın işletmeyi ilgilendiriyor" dedi.
ATO MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ YAPILDI
1 Gün Önce
ATO ÜYELERİ SANDIĞA GİDİYOR.
4 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 29. DÖNEMİN SON MÜŞTEREK MECLİS TOPLANTISI'NDA DÖRT YILLIK DÖNEMİ DEĞERLENDİRDİ
16 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "COP31 İŞ FORUMU- NEW YORK DİYALOĞU"NA KATILDI
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NA ANKARA RAPORU
23 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN BEFORE COP31 DEĞERLENDİRME ZİRVESİ'NE KATILDI
23 Gün Önce
ATO'DAN SIFIR ATIK HAREKETİNE "DOA" DESTEĞİ
24 Gün Önce ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ULUSLARARASI GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ ZİRVESİ'NDE KONUŞTU
24 Gün Önce
ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, "CITYTECH", "SUTEK" VE "FLORA & GARDEN" FUARLARI'NI ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, 3. ULUSLARARASI FELSEFİ FİLMLER FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
24 Gün Önce