Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) odamıza ulaşan yazıda; İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) 31 Ocak 2020 tarihinden itibaren ayrılmasının ardından başlayan geçiş döneminin 31 Aralık 2020 tarihinde sona ereceği vurgulanarak, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle İngiltere'nin üçüncü ülke olarak AB'nin ticaret düzenlemelerinin ve Türkiye ile AB arasındaki mevcut Gümrük Birliği'nin, Ortaklık Konseyi'nin 1/98 sayılı Kararı' nın ve AKÇT Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) kapsamı dışında kalacağı belirtilmiştir.
Ticaret Bakanlığı'nın yazısında, söz konusu süreç ile ilgili 29 Aralık 2020 tarihinde imzalanan Türkiye ve İngiltere arasındaki STA çerçevesinde "menşe beyanı" uygulaması hakkında bilgi verilmiştir.
Ayrıca, 31 Aralık 2020 tarihini 1 Ocak 2021 tarihine bağlayan an itibariyle sevk halinde, antrepoda veya geçici depolamada bulunan ve henüz ithalat işlemleri tamamlanmamış olan eşyanın, ülkemizden İngiltere'ye yapılan ihracat işlemleri için 1 Ocak 2021 tarihinden önce düzenlenmiş veya "sonradan düzenlenen" menşe ispat ve dolaşım belgelerinin geçerlilik süreleri hakkında detaylı bilgi için Ticaret Bakanlığı'nın ilgili yazısı aşağıdaki linkte sunulmuştur.
Ticaret Bakanlığı'nın ilgili yazısına ulaşmak için tıklayınız.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla
Ankara Ticaret Odası
SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA YÖNELİK ÖZEL İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ
1 Gün Önce
HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ GENELGESİ'NDE DEĞİŞİKLİK
1 Gün Önce
TOBB TÜRKİYE 100
1 Gün Önce
6. PEYZAJ VE BAHÇE MOBİLYALARI FUARI
2 Gün Önce
TIR KARNESİ İLE SUUDİ ARABİSTAN TAŞIMALARINDA MUSBAQ BEYANI
2 Gün Önce
17. ULUSLARARASI KOROZYON SEMPOZYUMU (KORSEM'26)
2 Gün Önce
PROFESYONEL SÜRÜCÜLERİN VİZE SORUNUNA İLİŞKİN ANKET ÇALIŞMASI
2 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
2 Gün Önce
2026 AFRİKA PETROL VE DOĞALGAZ FUARI (AFOGEX 2026)
2 Gün Önce
COP31 YOLUNDA TÜRK SANAYİSİ İÇİN NET SIFIR YOL HARİTASI WEBİNARI
2 Gün Önce