Görüşlerinizi
ANKARA TİCARET ODASI, PANDEMİ NEDENİYLE ZOR GÜNLER GEÇİREN ÜYELERİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA İNTERNET ÜZERİNDEN SUNDUĞU ODA BELGELERİNİ 2021 YILI SONUNA KADAR "ÜCRETSİZ" VERECEK.
ATO MECLİSİ, E-BELGELERİN ÜCRETSİZ VERİLMESİNE OY BİRLİĞİYLE KARAR VERDİ.
KARARA GÖRE, ATO ÜYELERİ, ODA SİCİL KAYIT SURETİ (FAALİYET BELGESİ), İHALE DURUM BELGESİ VE BU BELGELERİN İNGİLİZCELERİNİ YILSONUNA KADAR İNTERNET ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ TEMİN EDEBİLECEK.
ATO BAŞKANI BARAN: "BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DESTEKLERLE BU SÜRECİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ. DAİMA ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ."
09 OCAK 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO), pandemi nedeniyle zor günler geçiren üyelerini desteklemek amacıyla internet üzerinden sunduğu oda belgelerini 2021 yılı sonuna kadar "ücretsiz" verecek.
Ankara Ticaret Odası Meclisi, 2020 yılının Aralık ayındaki son Meclis Toplantısı'nda e-belgelerin ücretsiz verilmesine ilişkin kararı oy birliğiyle kabul etti. Buna göre Ankara Ticaret Odası Ticari Belgelendirme Müdürlüğü tarafından www.atonet.org.tr adresi üzerinden verilen Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), İhale Durum Belgesi, Yabancı Dilde Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), Yabancı Dilde İhale Durum Belgeleri, ATO üyelerine 2021 yılı sonuna kadar internet üzerinden ücretsiz verilecek.
Ankara Ticaret Odası'nın www.atonet.org.tr adresi üzerinden e-ATO'ya giriş yapan ATO üyeleri, 7/24 E-Belge İşlemlerine tıklayarak istenilen bilgileri doldurup e-Belgelerini "ücretsiz" olarak alabilecek.
-"1,5 MİLYON LİRALIK E-DESTEK"-
Ankara Ticaret Odası verilerine göre 2020 yılında internet ortamında Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), İhale Durum Belgesi ile bu belgelerin İngilizceleri olmak üzere toplam 266 bin adet belge düzenlendi. ATO Meclisi'nin yılsonuna kadar ücretsiz e-belge hizmeti verilmesine ilişkin kararıyla, 2021 yılında yine yaklaşık 266 bin adet belge karşılığında yaklaşık 1,5 milyon lira tutarındaki e-belgenin ATO'nun üyelerine "ücretsiz" sunması bekleniyor.
-"ATO BAŞKANI BARAN"-
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, pandeminin reel sektöre etkilerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde desteklerle bu sürecin üstesinden geleceğiz. Daima üyelerimizin yanındayız" dedi.
ATO'nun dijitalleşme yolunda son yıllarda önemli adımlar atarak üyelerine sundukları hizmetlerin büyük bölümünü elektronik ortama taşıdıklarını hatırlatan Baran, pandemi ile birlikte dijitalleşmenin hız kazandığını belirtti. Baran, "Koronavirüs nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zor süreçte ATO olarak her an her yerde üyelerimizin yanındayız. Üyelerimizin ihtiyaç duydukları belgelere 7/24 ve ücretsiz ulaşabilmesini istedik. Böylece üyelerimiz, bu dört belgeyi Odamıza gelmeden internet üzerinden hiçbir ücret ödemeden temin edebilecek. Üyelerimizin memnuniyetini artırmak amacıyla yürüttüğümüz girişim ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, bu sürecin üstesinden geleceğiz" dedi. Baran, bu süreçte ATO'ya borcu bulunanlara kanunen başlatmak zorunda kaldıkları haciz işlemlerini de yılsonuna kadar gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.
"ANKARA EKONOMİ ZİRVESİ" ATO, ASO, ATB VE EKONOMİ GAZETESİ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ.
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, NATO ZİRVESİ'NİN ANKARA'DA YAPILMASINI DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
FİLİPİNLER BÜYÜKELÇİSİ ASCALON, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
6 Gün Önce
ATO LOJİSTİK SEKTÖRÜ'NÜ ROTTERDAM'A TAŞIDI...
14 Gün Önce
ATO'YA KIZILAY'DAN ANLAMLI ÖDÜL
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK 5 AYLIK İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'A VEFA VE SİVİL TOPLUM DOSTU BERATLARI TAKDİM EDİLDİ
21 Gün Önce
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
30 Gün Önce