Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN, "TİCARETİ GELİŞTİRMEK İÇİN ORGANİZE TİCARET BÖLGELERİ İSTİYORUZ"
"SIFIR ATIK PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ"
20 ŞUBAT 2021 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti. Baran, ATO çalışmaları hakkında bilgi vererek sektörel konu ve sorunları aktardı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda gerçekleşen ziyarette konuşan ATO Başkanı Baran, sanayi ve teknoloji geliştirme bölgelerinde olduğu gibi ticarette de organize bölgeler oluşturulmasının ticareti geliştirerek kolaylaştıracağını belirterek, "Firmalarımızın aynı bölge içinde, güçlü bir birliktelikle şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi için organize ticaret bölgeleri oluşturulması gerektiği kanaatindeyiz. Gıdakent Organize Ticaret bölgesi inşa edilerek gıda ticareti yapan işletmelerin bir araya getirilmesinin sektör için faydalı bir girişim olacağı inancındayız" dedi.
Sektörün bir arada bulunmasının hem ortak sorunların çözümünde hem de gelişim için ortak çalışmaların yapılmasında, bütüncül bir yaklaşımın faydalı olacağını kaydeden. Baran, "Ankara'nın gelecek vizyonuna katkı sağlamak, yüksek ekonomik potansiyeli olan sektörlerin ticaret hacmini ve verimliliğini artırmak, şehir içindeki dağınıklığa son vermek, yaşanan kentsel sorunlara çözüm üretmek için aynı veya tamamlayıcı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin bir araya toplanacağı organize ticaret bölgeleri ve yeni sanayi siteleri kurulmalıdır" diye konuştu.
-ATO OLARAK SIFIR ATIK PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ-
Baran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde başlattığı "Sıfır Atık" projesini Ankara Ticaret Odası olarak desteklediklerini vurgulayarak "İsrafın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanılması konusunda biz de hassasiyet gösteriyoruz. Bu konularda üzerimize düşen görevi de her zaman yerine getirme kararlılığı içindeyiz" dedi.
-SEKTÖRLERİN TALEPLERİ İLETİLDİ-
Baran başkanlığındaki ATO heyetinin Bakan Kurum'a yaptığı ziyarette iletilen talepler şunlar:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyarette Baran'a ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Nuh Acar, Mehmet Fatih Çetinkaya ve Ali Yıldız ile ATO Genel Sekreteri Gökhan Özdemir eşlik etti.
ANKARA'NIN TARİHİ DOKULARI DİJİTAL ENSTALASYONUYLA ANKARA ULUSLARARASI MARKA BULUŞMALARI'NDA YER ALDI
3 Gün Önce
ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI SONA ERDİ
4 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI'NDA "DİZİ SÜRESİ" SERZENİŞİ
4 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI BAŞLADI
5 Gün Önce
5. ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI 24 NİSAN'DA BAŞLIYOR
8 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
8 Gün Önce
MARKA GEZEGENİNDE YILDIZ YAĞMURU
10 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI"NI TANITTI
13 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "DOĞU-BATI EKSENİNDE ANKARA'NIN ULAŞTIRMADAKİ YENİ ROLÜ" PANELİ'NDE KONUŞTU
15 Gün Önce
SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ SLIVOVIC, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
16 Gün Önce