Görüşlerinizi
BARAN: "YEŞİL MUTABAKAT'TAN TSE'YE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
6 EKİM 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Avrupa Birliği'nin uygulamaya koyduğu Yeşil Mutabakatla ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Yeşil mutabakat çerçevesinde oluşturulacak AB standartlarına uymak zorundayız. TSE'ye önemli görevler düşüyor" dedi.
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE)n, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin ortak finansmanıyla yürüttüğü "Standardizasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Farkındalığın Artırılmasına Yönelik Teknik Yardım Projesi" kapsamında hayata geçirdiği standardizasyon seminerlerinin 9'uncusu Ankara'da gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Baran, sanayinin standartlara uygun ürünlerle küresel pazarlara girmesini sağlamasının yanı sıra standartların hazırlanması sürecinin de TSE tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Baran, Türkiye'nin dünyanın en maliyetli coğrafyasında bulunduğunun altını çizerek, bölgesinde güçlü bir ülke olarak varlığını korumak durumunda olduğunu belirtti. Baran, "Bunun için çok üretmeli ve dünya standartlarında ihraç edebilmeliyiz ki katma değerli getirimiz olsun. Cari açığı önlemenin yolu budur" dedi.
Avrupa Birliği'nin uygulamaya koyduğu Yeşil Mutabakata uyum sağlamak gerektiğini kaydeden Baran, şunları söyledi:
"Yeşil Mutabakatla ilgili yasal hazırlıklarımızın devam ettiği bu süreçte TSE sürece uyum için çalışmaları reel sektörümüzü yönlendirecek. TSE'ye burada yeni bir iş alanı açılıyor. Bütün dünyada işleyişler ve standartlar değişecek. İhracatımızın yüzde 45'ini AB'ye yapıyoruz. İhracata ihtiyacımız var ticarete ihtiyacımız var. Yeşil mutabakat çerçevesinde oluşturulacak AB standartlarına uymak zorundayız. TSE'ye önemli görevler düşüyor."
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
9 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
19 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
20 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
23 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
26 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce