Görüşlerinizi
BARAN: "YEŞİL MUTABAKAT'TAN TSE'YE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
6 EKİM 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Avrupa Birliği'nin uygulamaya koyduğu Yeşil Mutabakatla ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Yeşil mutabakat çerçevesinde oluşturulacak AB standartlarına uymak zorundayız. TSE'ye önemli görevler düşüyor" dedi.
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE)n, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin ortak finansmanıyla yürüttüğü "Standardizasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Farkındalığın Artırılmasına Yönelik Teknik Yardım Projesi" kapsamında hayata geçirdiği standardizasyon seminerlerinin 9'uncusu Ankara'da gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Baran, sanayinin standartlara uygun ürünlerle küresel pazarlara girmesini sağlamasının yanı sıra standartların hazırlanması sürecinin de TSE tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Baran, Türkiye'nin dünyanın en maliyetli coğrafyasında bulunduğunun altını çizerek, bölgesinde güçlü bir ülke olarak varlığını korumak durumunda olduğunu belirtti. Baran, "Bunun için çok üretmeli ve dünya standartlarında ihraç edebilmeliyiz ki katma değerli getirimiz olsun. Cari açığı önlemenin yolu budur" dedi.
Avrupa Birliği'nin uygulamaya koyduğu Yeşil Mutabakata uyum sağlamak gerektiğini kaydeden Baran, şunları söyledi:
"Yeşil Mutabakatla ilgili yasal hazırlıklarımızın devam ettiği bu süreçte TSE sürece uyum için çalışmaları reel sektörümüzü yönlendirecek. TSE'ye burada yeni bir iş alanı açılıyor. Bütün dünyada işleyişler ve standartlar değişecek. İhracatımızın yüzde 45'ini AB'ye yapıyoruz. İhracata ihtiyacımız var ticarete ihtiyacımız var. Yeşil mutabakat çerçevesinde oluşturulacak AB standartlarına uymak zorundayız. TSE'ye önemli görevler düşüyor."
SRI LANKA'DAN TÜRK İŞ İNSANLARINA "İHALELERİMİZE KATILIN" DAVETİ
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, CUMHURİYET'İN 103'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.
4 Gün Önce
BARAN, BİR KEZ DAHA GÜVEN TAZELEDİ
14 Gün Önce
ATO MECLİS BAŞKANLIĞI'NA RECAİ KESİMAL SEÇİLDİ
14 Gün Önce
GANA YATIRIM FORUMU İÇİN BAŞKENTLİ İŞ İNSANLARINA DAVET
17 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TAV HAVALİMANLARI'NIN ANKARA ESENBOĞA'DA DÜZENLENEN 20'NCİ YIL KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI.
19 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, IDA TÜRKİYE 2026'DA KONUŞTU
20 Gün Önce
ATO MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ YAPILDI
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 103. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
22 Gün Önce
ATO ÜYELERİ SANDIĞA GİDİYOR.
25 Gün Önce