Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
TOBB'dan gelen yazıda, Pakistan'ın yakın geçmişte TIR Sözleşmesine katılmış olduğu, bu sayede TIR Karnesi kapsamında Pakistan hareket ve varışlı taşımalar yapılması imkânı sağlandığı belirtilmiştir.
Yazıda devamla aşağıdaki hususlar bildirilmiştir:
Pakistan-İran-Türkiye güzergâhında ilerleyen İslamabad-Tahran-İstanbul (İTİ) karayolu ulaştırma koridoru, 08.10.2021 tarihinde TIR Karnesi kapsamında yapılan 2 adet taşıma ile birlikte hayata geçirilmiştir.
Söz konusu koridor özellikle zaman ve maliyet bakımından büyük avantajlar sağlamaktadır. Oluşturulan koridor, ortalama 1 ay süren denizyolu seferi teslim süresini 8 ila 12 güne düşürecek ve aynı zamanda dünya genelinde yaşanan konteyner kısıtlılığının yarattığı maliyet artışı ve teslimatta gecikme sorunundan kaçınılmasını da sağlayabilecektir.
Diğer taraftan oluşturulan koridor, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) isimli proje ile birlikte kullanıldığında, yakın gelecekte Çin Halk Cumhuriyeti ile ülkemiz arasındaki yük akışı için de bir alternatif bir güzergâh oluşturabilecektir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
AYDINLIKEVLER MTAL VE MÜŞTEMİLATLARI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
3 Gün Önce
RAMAZAN BAYRAMINDA YOLCU TAŞIMA FAALİYETLERİNE YÖNELİK GEÇİCİ/SÜRELİ DÜZENLEMELER
3 Gün Önce
ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ ÖZELİNDE SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI (SKDM) RAPORLAMA EĞİTİMİ
3 Gün Önce
KONAKLAMA İSTATİSTİK SİSTEMİ VERİ GİRİŞLERİ HK.
3 Gün Önce
SIĞINAK YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI
4 Gün Önce
KOCAELİ SANAYİ ODASI ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ
4 Gün Önce
YÜKSEK GELİR GRUPLARI GÖZETİM VE UYUM PROGRAMI
4 Gün Önce
KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA EĞİTİMİ [NİSAN 2026]
5 Gün Önce
ORMAN EMVALİ TAŞIYAN ARAÇLARDA ATS BİLGİLERİNİN BİLDİRİM ZORUNLULUĞU
5 Gün Önce
TRABLUS FUARI HAKKINDA
8 Gün Önce