Görüşlerinizi
10 Şubat 2022- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki ATO Heyeti, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş'ı ziyaret etti.
Ziyarette, Ankara Ticaret Odası'nın öncülüğünde, 30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleşecek "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi" hakkında ASO 1. OSB Yönetim Kurulu heyetine bilgi veren Baran, ASO 1. OSB'nin Zirve'ye katılımıyla katkı sunmasından memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.
Avrupa Birliği'nin (AB) Sınırda Karbon Düzenlemesi'nden dolayı ihracatçıların 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 'Karbon Vergisi' ödemek zorunda kalacağını hatırlatan Baran, "Bu konuda ortak bir bilinç oluşturarak Başkentimizin ve ülkemizin yararı için zaman kaybetmeden çözüm yoluna gitmemiz gerekiyor. Bu süreçte organize sanayi bölgelerinin yeşil dönüşümü Türkiye'nin dünya pazarlarındaki hâkimiyetini koruması ve geliştirmesi açısından önem taşıyor." dedi.
Zirve hazırlıklarını katılımcı bir süreç içerisinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Baran, yeşil dönüşümün sağlanması açısından topyekûn hareket edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Zirve'nin kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ile ilgili tüm kesimlerin birlikte hareket etmesine katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Baran, "Türk toplumu, iklim değişikliği konusunda duyarlı. Özellikle gençlerimizin büyük bölümü yüksek çevre bilincine sahip. Uluslararası bu Zirve ile Anadolu'nun enerjisini tüm dünyaya yansıtmalıyız" diye konuştu.
Ziyarette, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Fatih Çetinkaya, Nihat Uysallı, Nuh Acar, Süleyman Ekinci ve ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Mustafa Bozkurt, Namık Kodaman ile Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Tütek ve Tahsin Ata da yer aldı.
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
9 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
19 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
20 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
23 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
26 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce