Görüşlerinizi
BARAN: "BİR İŞİN BAŞARIYA ULAŞMASI OKUMAKLA VE KİTAPLARLA MÜMKÜN"
19 MART 2022 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile birlikte bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Ankara Kitap Fuarı"nın açılışına katıldı.
ATO Congresium'da gerçekleşen programda konuşan ATO Başkanı Baran, 2005 yılından bu yana Başkentlileri kitaplarla buluşturan fuarın Ankara için artık geleneksel hale geldiğini belirterek, kitapseverlerin fuarda tarihten biyografiye, gezi kitaplarından hikâye ve romanlara, on binlerce kitap çeşidi ile buluşma imkânı bulacağını söyledi.
Fuarın gerek kültürel gerekse ticari olarak kitap sektörünün gelişimine katkı sağladığını kaydeden Baran, kitap okuma oranlarının, toplumlarda sosyal ve ekonomik gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. Baran, "Hangi işi yaparsak yapalım, bir işin başarıya ulaşmasının yolu fikri temelinin olmasından geçiyor. Bu da ancak okumakla ve kitaplarla mümkün oluyor" dedi.
Fuar açılışının, Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümüne denk gelmesinin anlamlı olduğunu kaydeden Baran, Türk milletinin, bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu Çanakkale'de dünyaya sonsuza dek hatırlatacak bir kahramanlık destanıyla gösterdiğini dile getirdi. Baran, "Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Geçmişimizi bilmemiz, bugünü öğrenmemiz ve geleceğe dönük fikir sahibi olmamız gerekiyor. Bunun yolu da okumaktan ve eğitimden geçiyor. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla kurulan bu devletin daha da ilerleyip gelişmesi için çok okumamız, çok çalışmamız ve hiç durmamamız gerekiyor." diye konuştu. Fuara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baran, düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.
Fuarın açılışında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Eylül Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, Yazar Dücane Cündioğlu ve Macar Edebiyatçı Edit Tasnadi de birer konuşma yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından ATO Başkanı Gürsel Baran, Fuar'ın bu yılki konuk ülkesi Macaristan'dan "Uluslararası Onur Konuğu" olarak fuara katılan günümüz Macar edebiyatının önemli temsilcilerinden Edit Tasnádi'ye plaket takdim etti. Fuara "Onur Konuğu" olarak katılan filozof, eleştirmen, yazar Dücane Cündioğlu'na ise plaketi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş tarafından takdim edildi.
500'ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarı kitapseverler 18-27 Mart tarihleri arasında 10 gün boyunca ATO Congresium'da ziyaret edebilecek. Fuar boyunca birçok kültürel etkinlik, imza günü, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuk aktiviteleri de gerçekleşecek.
ATO BAŞKANI BARAN, AJET'İN "ANKARA'DAN BÜKREŞ'E İLK DİREKT UÇUŞUNA" KATILDI
6 Gün Önce
ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
6 Gün Önce ELEKTRİK PİYASALARINDA DÖNÜŞÜM ZİRVESİ ATO EV SAHİPLİĞİ'NDE YAPILDI.
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, DÜNYA GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
13 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 12. ARTANKARA FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
14 Gün Önce
ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
21 Gün Önce GİNE BÜYÜKELÇİSİ FOFANA, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce
"ANKARA MARKASI", ITB BERLİN FUARI'NDA...
35 Gün Önce
HIRVATİSTAN BÜYÜKELÇİSİ CVITANOVIČ ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
37 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2025 YILI BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ...
38 Gün Önce