Görüşlerinizi
22 HAZİRAN 2022- Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün mal veya hizmetlerde uygulanan indirimli satış kampanyalarının denetimi, tüketicilerin bilgi düzeyinin artırılarak reklam veren mecra kuruluşlarında yaşanan tereddütlerin giderilmesi ve yol gösterilmesi amacıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine yönelik gerçekleştirdiği "İndirimli Satış Reklamları ve Ticari Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı" ATO ev sahipliğinde yapıldı.
ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin, Ankara Ticaret Odası Genel Sekreteri Gökhan Özdemir ve çok sayıda ATO üyesi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer, yeni mevzuat değişiklikleri ve çalışmalarından dolayı Ticaret Bakanlığı ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bakanlık tarafından çeşitli illerde düzenlenen bilgilendirme toplantılarının Ankara ayağını ATO ev sahipliğinde gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin de toplantıda yaptığı konuşmada, firmaların satışlarını artırmak amacıyla yaptıkları reklamları, Bakanlık olarak tüketicileri yanıltma, aldatma, mevzuata aykırılık yönünden Reklam Kurulu vasıtasıyla incelediklerini söyledi. 2021 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, "Bu yıl yapacağımız çalışmalarla mevzuata uymayan reklamları en aza indireceğimize inanıyoruz. Hepimizin ortak paydası tüketici olmak. Yaptığımız tüm çalışmalar hem vatandaşımızı hem de dürüst çalışan esnaf ve tacirimizi koruyan düzenlemeler" dedi.
Toplantıda Ticaret Uzmanı Pelin Türk de Bakanlığın indirimli satış reklamları üzerine yaptığı çalışmaları ele alan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin, Reklam Daire Başkanı Erdem Biçer ve Ticaret Uzmanı Pelin Türk katılımcıların sorularını yanıtladı.
"ANKARA EKONOMİ ZİRVESİ" ATO, ASO, ATB VE EKONOMİ GAZETESİ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ.
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, NATO ZİRVESİ'NİN ANKARA'DA YAPILMASINI DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
FİLİPİNLER BÜYÜKELÇİSİ ASCALON, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
6 Gün Önce
ATO LOJİSTİK SEKTÖRÜ'NÜ ROTTERDAM'A TAŞIDI...
14 Gün Önce
ATO'YA KIZILAY'DAN ANLAMLI ÖDÜL
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK 5 AYLIK İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'A VEFA VE SİVİL TOPLUM DOSTU BERATLARI TAKDİM EDİLDİ
21 Gün Önce
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
30 Gün Önce