Görüşlerinizi
ANKARA TİCARET ODASI'NIN (ATO), TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU (TÜRKPATENT) İLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TOPLANTIYA, ATO BAŞKANI BARAN VE TÜRKPATENT BAŞKANI BAŞPINAR KATILDI.
ATO BAŞKANI BARAN: "AMACIMIZ KATMA DEĞER ARTIŞINI SAĞLAMAK"
23 EYLÜL 2022 - Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 65 No'lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi'nin talebiyle Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) iş birliğiyle gerçekleştirdiği "Patent ve Marka Vekilleri İstişare Toplantısı", ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve TÜRKPATENT Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Başpınar'ın katılımıyla yapıldı.
ATO Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran markalaşmanın üretime katma değer kazandırdığına dikkat çekti. Ankara Ticaret Odası'nın markalaşma konusunu gündeme taşımak üzere yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Baran, Ankara Ticaret Odası olarak marka bilincini geliştirmek, firmaları markalı ürünler üretmeye teşvik etmek, marka iklimi oluşturmak, Ankara'dan ulusal ve uluslararası markalar çıkmasını sağlamak amacıyla "Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları"nı gerçekleştirdiklerini anlattı. Markalaşmanın bir diğer ayağının da ürünlere coğrafi işaret tescili kazandırmak olduğunu vurgulayan Baran, yöresel değerleri ticarete, ekonomiye, topluma kazandırmak ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak üzere iki kez "Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" düzenlediklerini kaydetti. Markalaşma konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Baran, "Sonuçta hepimizin amacı ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, katma değer artışını sağlamak. Bu açıdan marka ve patent vekillerinin yaptıkları iş ve çalışmaları çok kıymetli. Marka ve patent vekillerimizin görevlerini daha iyi yapabilmenin yollarını arayacakları bu toplantıdan çıkan sonuçların takipçisi olacağımızdan, hem Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanımız Cemil Başpınar'ın hem de ATO olarak bizim üzerimize düşen görevleri yapacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.
"TÜRKİYE'NİN FİKRİ VARLIKLARINI GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Başpınar da toplantıda yaptığı konuşmada, istişareye önem vererek çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Başpınar, "Patent ve marka vekillerini bu ülkenin inovasyon ekosistemi için çok önemli bir meslek alanı olarak görüyorum. Bu tür toplantılarla sizden aldığımız geri bildirimlerden motivasyon alıyor, kaldığımız yerden çalışmaya başlıyoruz. O yüzden bu alanın gelişebilmesi, sizlerin sunmuş olduğu hizmetler ve uygulamalar adına çok önemli. Hep beraber nihai faydaya ulaşmaya ve Türkiye'nin fikri varlıklarını geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü gün sonunda Türkiye'nin rekabet gücünü artırma hedefimiz var. Bunun yolu da patent ve marka vekillerinden geçiyor" diye konuştu.
Açılış konuşmaların ardından ATO 65 No'lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Belgin Sağdıç moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Başpınar, Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar, Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Elif Betül Akın, Patent Dairesi Başkanı Salih Bektaş, 1. Hukuk Müşaviri Ahmet Şevki Dağkıran, Tasarımlar Dairesi Başkanı Fatih Karahan, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe, patent ve marka vekillerinin sorularını cevapladı.
ATO 65 No'lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Özer ve Komite üyeleri, çok sayıda patent ve marka vekili ile sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda kanun, uygulama ve yönetmelikler, ilerleyen dönemde yapılması planlanan çalışmalar, sahada yaşanabilecek olası sorunlar, tescil hizmetleri ve vekillik sisteminin geliştirilmesine yönelik öneriler ele alındı.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NA ANKARA RAPORU
3 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN BEFORE COP31 DEĞERLENDİRME ZİRVESİ'NE KATILDI
3 Gün Önce
ATO'DAN SIFIR ATIK HAREKETİNE "DOA" DESTEĞİ
3 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN ŞAŞMAZ'DA KADIN OTO MEKANİK USTASINA ZİYARET
11 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN ORTA VADELİ PROGRAMI DEĞERLENDİRDİ
14 Gün Önce
ATO'DAN İZİNSİZ LOGO KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
17 Gün Önce
ANKARA ULUSLARARASI HAZIR GİYİM VE MODA FUARI (COF26) BEŞİNCİ KEZ BAŞKENT'TE KAPILARINI AÇTI
18 Gün Önce
BAŞKENT, "MODA VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜ BULUŞTURACAK"
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İKİNCİ ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
22 Gün Önce