Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın 27.10.2022 tarihli yazısına istinaden, Sofya Ticaret Müşavirliği'nden alınan bir yazıya atıfta bulunularak, Kapitan Andreevo Sınır Kapısında gerçekleştirilen bitkisel ve hayvansal ürünlerin analizine ilişkin olarak firmalarımızın Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansınca gerçekleştirilen analize itiraz etme taleplerinde artış yaşandığı, bununla birlikte firmalarımızın itiraz prosedürü ve ikinci analize ilişkin süreç hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığının anlaşıldığı aktarılmıştır.
Bu itibarla, Sofya Ticaret Müşavirliği tarafından, Gıda Güvenliği Ajansı'ndan itiraz süreci ve ikinci analiz prosedürüne ilişkin olarak resmi bilgi talep edildiği belirtilmiştir.
Gıda Güvenliği Ajansı tarafından verilen cevapta aktarılan bilgiler çerçevesinde, yapılan analize itiraz sürecinin en az 9 gün sürdüğü, ikinci analiz talep hakkının ancak ikinci itiraz sonucunda doğduğu ve akabinde gerçekleştirilecek ikinci analiz de dikkate alındığında sürecin oldukça uzun zaman aldığı anlaşıldığı iletilmektedir.
Bilgileri ve bu kapsamda yaşanan mağduriyetin ve ürünlerde yaşanabilecek bozulmalar sonucu ortaya çıkan ekonomik kaybın azaltılması amacıyla ilgili hususlar hakkında bilgi verildiği paylaşılmaktadır.
Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı tarafından iletilen 14.10.2022 tarihli ilgili yazının Türkçe çevirisinin tam haline ulaşmak için tıklayınız.
Bilgilerinize Önemle Duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
5. DÜNYA YARATICI EKONOMİ KONFERANSI | WCCE 2026
1 Gün Önce
TOKİ MÜZAYEDESİ HK.
1 Gün Önce
TİFTİK VE YAPAĞI TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ İHALE İLANI
3 Gün Önce
SGK TECİL VE TAKSİTLENDİRME İŞLEMLERİ
3 Gün Önce
FAS ÇELİK TEL VE KABLO İTHALAT LİSANSI
6 Gün Önce
HELAL EXPO 2026
6 Gün Önce
4. TÜRK-ALMAN EKONOMİ KONFERANSI
6 Gün Önce
İHRACAT AKADEMİSİ DÜZCE EĞİTİM PROGRAMI
7 Gün Önce
IDA TÜRKİYE - SAVUNMA VE HAVACILIKTA ENDÜSTRİYEL İŞ BİRLİĞİ GÜNLERİ
7 Gün Önce
10. ATIK GERİ KAZANIMI VE DEĞERLENDİRİLMESİ ULUSLARARASI FUARI
7 Gün Önce