ATO BAŞKANI BARAN: "DİREKT UÇUŞLAR ANKARA'NIN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK"
27 Aralık 2022- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın gelişimi için yapılacak tüm çalışmaların direkt uçuşların artmasıyla ilgili olduğunu belirterek, "Sağlık turizmi, ihracat, ticaret, yabancı öğrenci gibi Başkent ekonomisini geliştirecek hangi alanla ilgili çalışma yaparsak yapalım konu direkt uçuş sayısına geliyor. Direkt uçuşlar Ankara'nın ekonomik ve sosyal geleceğini etkileyecektir" dedi.
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ve kısa bir süre sonra görevi devredeceği halefi Tuncay Eminoğlu ile birlikte ATO Başkanı Baran'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Çalışkan, Türk Hava Yolları ile Lufthansa Hava Yolu Şirketi'nin ortaklığı ile kurulan ve 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren SunExpress'in Ankara Esenboğa havalimanında gerçekleştirdiği uçuşlara ilişkin analizi aktardı. Çalışkan, SunExpress'in Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan 2022 yılında 7 ülke 12 destinasyona direkt uçuş gerçekleştirdiğini ifade etti.
Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarını memleketlerine ve sevdiklerine kavuşturduklarını kaydeden Çalışkan, Başkent'ten gerçekleştirdikleri direkt uçuşlarla iş insanlarına zaman kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
SunExpress, 2023 yılında Ankara'dan Münih (Almanya), Düsseldorf (Almanya), Frankfurt (Almanya), Stuttgart (Almanya), Köln (Almanya), Hannover (Almanya), Berlin (Almanya), Hamburg (Almanya), Viyana (Avusturya), Amsterdam (Hollanda), Zürih (İsviçre), Brüksel (Belçika), Stockholm (İsveç) ve Tiflis'e (Gürcistan) direkt uçuş gerçekleştirecek.
Tuncay Eminoğlu SunExpress'in Ankara'ya olan desteğine devam edeceğini ifade etti.
ATO Başkanı Gürsel Baran da ziyarette yaptığı konuşmada, Ankara'nın gelişimi için yapılacak tüm çalışmaların direkt uçuşların artmasıyla ilgili olduğunu belirterek, "Sağlık turizmi, ihracat, ticaret, yabancı öğrenci gibi Başkent ekonomisini geliştirecek hangi alanla ilgili çalışma yaparsak yapalım konu direkt uçuş sayısına geliyor. Direkt uçuşlar Ankara'nın ekonomik ve sosyal geleceğini etkileyecektir" dedi.
Baran, Türkiye'nin 100'üncü yılının kutlanacağı 2023 yılında, Esenboğa'da Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkent'i Ankara'ya yakışır yoğunlukta dış hat direkt uçuşlarının yapılması gerektiğine de dikkat çekti.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI
ATO BAŞKANI BARAN, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
ATO BAŞKANI BARAN: "ANKARA, EN KISA ZAMANDA FUAR ALANINA KAVUŞACAK"
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCISI DR. CENGİZ YAVİLİOĞLU'NA AKTARDI
AFETLER ÖNCESİ ÖNLEMLER ATO'DA KONUŞULDU
ATO BAŞKANI BARAN, BAŞKENT'TE GERÇEKLEŞEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI
ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
ATO, DÜNYA DEVLERİ İLE FİNALDE
ATO BAŞKANI BARAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'İ ZİYARET ETTİ
ATO ÜYELERİ "YAPILANDIRMA" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.