Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile 08.09.1992 tarihinde imzalanan Protokol kapsamında geçiş belgesi dağıtım işlemlerinin Odalar Birliğince yürütülmekte olduğu, geçiş belgesi işlemlerinin etkin, verimli ve kurallara uygun bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2004 yılından bu yana otomasyon sistemlerinin kullanıldığı, söz konusu otomasyon sistemlerinin son sürümü olan Geçiş Belgesi Otomasyon Sistemi'nin (GEBOS-2) 08.08.2016 tarihinden itibaren faaliyet gösterdiği iletilmektedir.
İlgili yazıda, GEBOS-2'de güvenlik mimarisinin, tüm kullanıcıların elektronik imza aracılığıyla giriş yapması üzerine kurulduğu, ancak söz konusu otomasyon sisteminin faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana geçen süreçte yaşanan gelişmeler ve teknolojide ulaşılan seviye, güvenli ve daha kolay bir erişim için GEBOS-2'ye -elektronik imza yerine- e-Devlet üzerinden giriş yapılması imkânının sağlandığı paylaşılmıştır.
Yazıda devamla, bu kapsamda yürütülen çalışmaların tamamlanmış olduğu, 13.03.2023 tarihinde gerçekleştirilen güncelleme ile GEBOS-2'ye e-Devlet üzerinden erişim sağlanmasına başlandığı aktarılmıştır.
Bilgilerinize Önemle Duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
SUUDİ ARABİSTAN'DA AÇILACAK YENİ ÖZEL EKONOMİ BÖLGELERİ YATIRIM İMKÂNLARI HAKKINDA
UKRAYNA 'ECHERHA' ELEKTRONİK GEÇİŞ SİSTEMİ
UKRAYNA SINIR KAPILARINDA ELEKTRONİK SIRA SİSTEMİ HAKKINDA
TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI BELGE MUAFİYETLERİ HAKKINDA
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK HAKKINDA
ARJANTİN'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK İHALELER HAKKINDA
ANKARA JANDARMA TEDARİK MERKEZİ KOMUTANLIĞI İHALE DUYURULARI
AYIN YILDIZIYIM YA SEN BAĞIŞ ÇAĞRISI HAKKINDA
ANKARA JANDARMA TEDARİK MERKEZİ KOMUTANLIĞI İHALE DUYURULARI
SARP SINIR KAPISINDA TAŞIT AKIŞININ HIZLANDIRILMASI İÇİN ALINACAK TEDBİRLER
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.