Görüşlerinizi
AKTAY: "AFET KRİZ YÖNETİMİNDE MEDYAYA ÖNEMLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR"
15 HAZİRAN 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, yüzyılın felaketi olarak ifade edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin, afet dönemlerinde medyanın önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, "Afet kriz yönetimlerinde medyaya önemli sorumluluk düşüyor" dedi.
ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü Paneli"ne katıldı.
ATO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Aktay internetin ortaya çıkışı ve gelişen teknolojinin de etkisiyle medyanın gücünü ve etkinliğini daha da arttığını belirterek "Artık internete ulaşılan her yerden haber yapılabilen, cep telefonundan tek tuşla hızlıca habere ulaşılabilen bir çağdayız. Tüm bu gelişmeler medyanın gücü ve etkinliğiyle birlikte sorumluluğunu da artırıyor. Yüzyılın felaketi olarak ifade edilen Kahramanmaraş merkezli depremler, afet dönemlerinde medyanın sorumluluğunu ve sorumlu habercilik anlayışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Afet kriz yönetiminde medyaya önemli sorumluluk düşüyor" dedi.
-ROLÜ HAYATİ ÖNEME SAHİP-
Medya kuruluşlarının afetler öncesi halkın bilinçlenmesi ve hazırlıklı olmasında önemli görevler üstlendiğini kaydeden Aktay, "Afet dönemlerinde ise bölgeye doğru ihtiyaç malzemelerinin gönderilmesi, yardım faaliyetlerinin desteklenmesi, arama ve kurtarma çalışmalarının desteklenmesi gibi roller üstleniyor. Böyle zamanlarda halka doğru bilgi sağlama, bilincini artırma ve koordinasyon sağlama büyük önem taşıyor. Bu kritik görev insanların güvenliğini sağlamak açısından hayati öneme sahip." diye konuştu.
"Medya Fark Ederse Toplum da Fark Eder" temasıyla gerçekleştirilen "Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü Paneli"nin açılışında ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay'ın yanı sıra İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş ve TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa de konuşma yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından panel, "Afetleri Haberleştirmek", "Afet Risk ve Yardım", "O Anda Haberci Olmak" başlıklı oturumlarla devam etti.
ÜÇ DENİZ GİRİŞİMİ 11. ZİRVESİ YAN ETKİNLİKLERİ (HIRVATİSTAN)
1 Gün Önce
TOKAT TARIMFEST 2026
2 Gün Önce
GRANÜL GÜMÜŞ SATIŞI HK.
2 Gün Önce
TÜRKİYE-ALMANYA JETCO 6. DÖNEM TOPLANTISI
2 Gün Önce
TEKSTİL VE HAZIR GİYİMİN PARİS BULUŞMASI 2026- TEXWORLD APPAREL SOURCING PARIS AUTUMN 2026
3 Gün Önce
EMLAK YÖNETİM 45 İLDE 353 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
3 Gün Önce
BULGARİSTAN ULUSAL MECLİS SEÇİMLERİ HK.
7 Gün Önce
YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN TİCARİ ARAÇLARDA ŞOFÖR YAŞ ŞARTINI BELİRLEYEN UKOME KARARI
7 Gün Önce
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SERTİFİKALI KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ (ANTALYA)
8 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (NİSAN)
8 Gün Önce