Görüşlerinizi
"ÖZEL BANKALAR KREDİ MUSLUKLARINI NE ZAMAN AÇACAK?"
19 HAZİRAN 2023 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bankaların para ticareti yapan kuruluşlar olduğunu temel işlevlerinin mevduat toplamak ve kredi açmak olduğunu hatırlatarak, "Kaynak ihtiyacı için bankalara başvuran üyelerimiz olumlu sonuç alamıyor. Özel Bankalar, Merkez Bankası'nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Reel sektörün kaybedecek zamanı yok" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, reel sektörün kredi ihtiyacını karşılamaması nedeniyle bankalara sitem etti. Baran, "Bankalar kredi musluklarını ne zaman açacak" dedi. Merkez Bankası verilerinin bankaların kredi konusunda frene bastığını gösterdiğine dikkat çeken Baran, şunları söyledi:
"Bankalar para ticareti yapan kuruluşlardır. Temel işlevleri mevduat toplamak ve kredi açmaktır. Bizim ülkemizde de hem özel hem kamu bankaları faaliyet gösteriyor. Mevduat toplamak konusunda tüm bankalar istekli ancak konu kredi vermeye gelince özel bankalar kamu bankalarının gerisinde kalıyor. Son dönemde kaynak ihtiyacı için bankalara başvuran üyelerimiz olumlu sonuç alamıyor. Bankalar, Merkez Bankası'nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Bankaların bekleyecek süresi olabilir ancak reel sektörün kaybedecek zamanı yok. Bankacılık sistemi ve reel sektör bir bütündür. Bu bütünlüğü ve reel sektörün kaynak ihtiyacının ülke ekonomisinin performansını etkileyeceği gerçeğini unutmadan, kredileri işler hale getirmek gerektiği kanaatindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bankalara bir kez daha seslenmek istiyorum, güneş açarken değil yağmur yağarken şemsiyeye ihtiyacımız var"
AYDINLIKEVLER MTAL VE MÜŞTEMİLATLARI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
2 Gün Önce
RAMAZAN BAYRAMINDA YOLCU TAŞIMA FAALİYETLERİNE YÖNELİK GEÇİCİ/SÜRELİ DÜZENLEMELER
2 Gün Önce
ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ ÖZELİNDE SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI (SKDM) RAPORLAMA EĞİTİMİ
2 Gün Önce
KONAKLAMA İSTATİSTİK SİSTEMİ VERİ GİRİŞLERİ HK.
2 Gün Önce
SIĞINAK YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI
3 Gün Önce
KOCAELİ SANAYİ ODASI ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ
3 Gün Önce
YÜKSEK GELİR GRUPLARI GÖZETİM VE UYUM PROGRAMI
3 Gün Önce
KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA EĞİTİMİ [NİSAN 2026]
4 Gün Önce
ORMAN EMVALİ TAŞIYAN ARAÇLARDA ATS BİLGİLERİNİN BİLDİRİM ZORUNLULUĞU
4 Gün Önce
TRABLUS FUARI HAKKINDA
7 Gün Önce