Görüşlerinizi
"ÖZEL BANKALAR KREDİ MUSLUKLARINI NE ZAMAN AÇACAK?"
19 HAZİRAN 2023 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bankaların para ticareti yapan kuruluşlar olduğunu temel işlevlerinin mevduat toplamak ve kredi açmak olduğunu hatırlatarak, "Kaynak ihtiyacı için bankalara başvuran üyelerimiz olumlu sonuç alamıyor. Özel Bankalar, Merkez Bankası'nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Reel sektörün kaybedecek zamanı yok" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, reel sektörün kredi ihtiyacını karşılamaması nedeniyle bankalara sitem etti. Baran, "Bankalar kredi musluklarını ne zaman açacak" dedi. Merkez Bankası verilerinin bankaların kredi konusunda frene bastığını gösterdiğine dikkat çeken Baran, şunları söyledi:
"Bankalar para ticareti yapan kuruluşlardır. Temel işlevleri mevduat toplamak ve kredi açmaktır. Bizim ülkemizde de hem özel hem kamu bankaları faaliyet gösteriyor. Mevduat toplamak konusunda tüm bankalar istekli ancak konu kredi vermeye gelince özel bankalar kamu bankalarının gerisinde kalıyor. Son dönemde kaynak ihtiyacı için bankalara başvuran üyelerimiz olumlu sonuç alamıyor. Bankalar, Merkez Bankası'nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Bankaların bekleyecek süresi olabilir ancak reel sektörün kaybedecek zamanı yok. Bankacılık sistemi ve reel sektör bir bütündür. Bu bütünlüğü ve reel sektörün kaynak ihtiyacının ülke ekonomisinin performansını etkileyeceği gerçeğini unutmadan, kredileri işler hale getirmek gerektiği kanaatindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bankalara bir kez daha seslenmek istiyorum, güneş açarken değil yağmur yağarken şemsiyeye ihtiyacımız var"
SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA YÖNELİK ÖZEL İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ
1 Gün Önce
HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ GENELGESİ'NDE DEĞİŞİKLİK
1 Gün Önce
TOBB TÜRKİYE 100
1 Gün Önce
6. PEYZAJ VE BAHÇE MOBİLYALARI FUARI
2 Gün Önce
TIR KARNESİ İLE SUUDİ ARABİSTAN TAŞIMALARINDA MUSBAQ BEYANI
2 Gün Önce
17. ULUSLARARASI KOROZYON SEMPOZYUMU (KORSEM'26)
2 Gün Önce
PROFESYONEL SÜRÜCÜLERİN VİZE SORUNUNA İLİŞKİN ANKET ÇALIŞMASI
2 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
2 Gün Önce
2026 AFRİKA PETROL VE DOĞALGAZ FUARI (AFOGEX 2026)
2 Gün Önce
COP31 YOLUNDA TÜRK SANAYİSİ İÇİN NET SIFIR YOL HARİTASI WEBİNARI
2 Gün Önce