Görüşlerinizi
20 Haziran 2023 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Asgari Ücret rakamının diğer tüm ücretlere temel teşkil etmesi, üretim ve iş maliyetlerini etkilemesi nedeniyle önemli bir rakam olduğunu belirterek, "Yeni asgari ücret belirlenirken fiyat artışlarının genel seviyesi dikkate alınması ve çalışanlarının refah seviyesinin korunmasının öncelenmesi çok önemli. Bundan memnuniyet duyduk. Yeni asgari ücret hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Asgari Ücret artışını değerlendirdi. Baran açıklamasında şunları söyledi:
"Asgari ücretin yüzde 34 oranında yükseltilerek net 11 bin 402 TL'ye, asgari ücrete sağlanan işveren desteğinin de 400 TL'den 500 TL'ye yükseltilmesi kararı hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.
Asgari ücret rakamı, diğer ücretler için temel teşkil etmesi, üretim ve iş maliyetlerini etkilemesi nedeniyle sadece işçiler için değil, işverenler ve hükümetimiz için de önemli bir rakam. Son dönemde yaşanan enflasyonla mücadele süreci, işçi işveren ayırım yapmaksızın herkesi etkiledi. İş dünyası çalışanı ve işvereniyle bir bütün. Fiyat artışlarının genel seviyesi dikkate alınarak çalışanlarının refah seviyesinin korunmasının öncelenmiş olması çok önemli. Bundan hepimiz memnuniyet duyduk. İstihdam maliyetleri işverenlerin rekabet gücünü doğrudan etkileyen bir faktör. Bu aşamada asgari ücret desteğinin devamı çok kıymetli. İşverene sağlanan asgari ücret desteğinin asgari ücret artış oranı ve genel fiyat seviyesi dikkate alınarak, bütçe imkanları çerçevesinde yeniden değerlendirilebileceği kanaatindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan yeni kabinenin alacağı önlem ve yapacağı çalışmalarla ekonomide dengeleri en kısa sürede yerine oturtacağına ve fiyat dengesizliklerinin de en kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyoruz"
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
9 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
19 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
20 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
23 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
26 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce