Görüşlerinizi
5 AĞUSTOS 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinde Ankara'nın önemli rol üstlenebileceğini belirterek, "Ankara termal tesisleri ve son teknolojiyle donatılmış hastaneleri ile sağlık turizminde önemli bir şehir. Polonya ile sağlık ve yaşlı turizmi konularında ilişkilerimizi geliştirebiliriz" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Varşova Büyükelçisi olarak atanan Rauf Alp Denktaş, göreve başlamadan önce gerçekleştirdiği program kapsamında Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret ederek, Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler konusunu görüştü. Ankara Ticaret Odası Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ve ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay'ın eşlik ettiği ziyarette konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin tarihsel gelişimine değinerek, iki ülke arasındaki yakınlığın ticari ilişkilere de yansıdığını söyledi.
ATO Başkanı Baran, Türkiye'nin Polonya ile ticaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konulan 10 milyar dolarlık hedefe hemen hemen ulaşıldığını belirterek, "2022 yılında 5,4 milyar doları Türkiye'nin ihracatı olmak üzere toplam 9,7 milyar dolarlık dış ticaret gerçekleştirildi" dedi.
Polonya ile Türkiye'nin karşılıklı yatırımlarının hemen her sektörde geliştiğini aktaran Baran, "Polonya'daki metro, havalimanı, lojistik merkezler, otoyol gibi büyük projelere Türk şirketleri ilgi gösteriyor" dedi. Büyük bölümü hazır giyim sektöründe olmak üzere Polonya'da 150'yi aşkın Türk firmasının faaliyet gösterdiğini bildiren Baran, Türkiye ile Polonya'nın ekonomik ilişkilerinin gelişmesinde Ankara'nın önemli rol üstlenebileceğini söyledi. Ankara ekonomisinde savunma sanayinin önemli bir yer edindiğini anlatan Baran, Polonya ile bu alanda da ticaretin geliştiğini söyledi.
Konuşmasına Ankara ekonomisi hakkında bilgi vererek devam eden Baran, "Ankara termal tesisleri ve son teknolojiyle donatılmış hastaneleri ile sağlık turizminde önemli bir şehir. Polonya ile sağlık ve yaşlı turizmi konularında ilişkilerimizi geliştirebiliriz" diye konuştu.
-TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAYA HAZIRIZ-
Ankara'nın tarım ve medikal üretim kapasitesinin değerlendirildiği görüşmede Baran, "Polonya ile ülkemiz arasındaki dostluk asırlar öncesine dayanıyor. Bu dostluğun ticarete yansıması ve yaklaşık 700 milyar doları bulan dış ticaret hacimleri içerisinde daha büyük pay almayı ümit ediyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız" dedi.
Büyükelçi Denktaş da ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkilerin bir parçası olması nedeniyle Varşova'da göreve başlamadan önce Ankara Ticaret Odası ile yapılabilecekleri görüşmek üzere ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Polonya dış ticaret hacmi için ikinci bir hedef olarak 15 milyar doları koymuştu. Bu hedefe ulaşmak için çalışacağız" dedi.
SRI LANKA'DAN TÜRK İŞ İNSANLARINA "İHALELERİMİZE KATILIN" DAVETİ
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, CUMHURİYET'İN 103'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.
4 Gün Önce
BARAN, BİR KEZ DAHA GÜVEN TAZELEDİ
14 Gün Önce
ATO MECLİS BAŞKANLIĞI'NA RECAİ KESİMAL SEÇİLDİ
14 Gün Önce
GANA YATIRIM FORUMU İÇİN BAŞKENTLİ İŞ İNSANLARINA DAVET
17 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TAV HAVALİMANLARI'NIN ANKARA ESENBOĞA'DA DÜZENLENEN 20'NCİ YIL KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI.
19 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, IDA TÜRKİYE 2026'DA KONUŞTU
20 Gün Önce
ATO MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ YAPILDI
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 103. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
22 Gün Önce
ATO ÜYELERİ SANDIĞA GİDİYOR.
25 Gün Önce