Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN, ATO ÜYELERİNİN "KREDİ KARTI İLE SGK PRİM ÖDEMELERİNDE FARK ALINMAMASI" TALEBİNİ SGK BAŞKANI KAYA'YA İLETTİ.
7 Aralık 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmetlerinde işverenlere sağladığı kolaylıklardan memnuniyet duyduklarını belirterek, kredi kartı ile prim ödemelerinde komisyon alınmamasını istedi. Baran, "Ben mükellefim, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemelerimi yapacağım nakit param yok, kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorum. Bunun için yüzde 4'e varan komisyon farkı isteniyor. Kredi kartı ile komisyon alınmadan prim ödeme imkânı tanınmasını istiyoruz" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, SGK Başkanı Dr. Raci Kaya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. SGK Başkanı Kaya'nın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Baran, vatandaşlara geniş kapsamlı hizmetler sunan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sürekli yükselen hizmet kalitesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. SGK primlerini erken ödeyen işverenlere indirim uygulandığını kaydeden Baran, bu uygulamanın mükelleflerin ödeme eğilimlerini artırdığını söyledi.
Kredi kartı ile prim ödemelerindeki yüksek komisyon oranlarına düzenleme isteyen Baran, "Ben mükellefim, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemelerimi yapacağım, nakit param yok, kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorum. Bunun için yüzde 4'e varan komisyon farkı isteniyor. Bu konuda ATO üyelerinin talepleri var. Kredi kartı ile sosyal güvenlik primi ödemelerinde bankaların komisyon almadan işlem yapmasını istiyoruz" diye konuştu.
Baran, konuşmasında, sosyal güvenlik destekleri, kayıt dışılık başta olmak üzere ATO üyelerinin gündeminde yer alan konuları da aktardı. SGK Başkanı Kaya da konuşmasında SGK'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette, Baran'a ATO Genel Sekreter Vekili Ahmet Güran ile ATO İDEA Şirketi Genel Müdürü Gaye Yardımcı eşlik etti.
TOKİ-İLBANK-KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI MÜZAYEDE İLANLARI
1 Gün Önce
SRİ LANKA TARAFINDAN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK ÜCRETSİZ TURİSTİK VİZE UYGULAMASI
2 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
2 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
2 Gün Önce
İHRACAT AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU (İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ E-İHRACAT EĞİTİM PROGRAMI)
2 Gün Önce
AB GÜBRE EYLEM PLANI
2 Gün Önce
II. AFYONKARAHİSAR ULUSLARARASI BLOK MERMER FUARI
5 Gün Önce
OSTİMTECH BİLİMDEN SANAYİYE GENÇ ZİHİNLER SERGİSİ
5 Gün Önce
"TİCARET MÜŞAVİRLERİMİZLE ELEKTRONİK SOHBET TOPLANTILARI" HAZİRAN AYI PROGRAMI
6 Gün Önce
TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU SAAT TASARIM YARIŞMASI
7 Gün Önce