Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN, TİCARİ KREDİ KARTLARININ ŞİRKETLERE SÜRDÜRÜLEBİLİR VE VADELİ FİNANSMAN SAĞLAYARAK, ÖDEME ZİNCİRİNDE VE TİCARİ HAYATIN DEVAMINDA KRİTİK ÖNEM TAŞIDIĞINI BELİRTEREK, TAKSİT SAYISININ ARTIRILMASINI İSTEDİ.
BARAN: "TİCARİ KREDİ KARTLARINDA TAKSİT SAYISININ ARTIRILMASI, ÜRETİME VE TİCARETE OLUMLU YANSIYACAKTIR"
BARAN: "DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZA KONUT ÜRETİMİNİN VE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN SEKTEYE UĞRAMAMASI İÇİN İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE TİCARİ KARTA TAKSİT UYGULAMASININ DEVAMI ELZEM"
18 Şubat 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarının şirketlere sürdürülebilir ve vadeli finansman sağlayarak, ödeme zincirinde ve ticari hayatın devamında kritik önem taşıdığını belirterek, ticari kartlardaki taksit sayısının artırılmasını istedi. Piyasada çekin yerini ticari kredi kartlarının aldığını ifade eden Baran, "Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması, üretime ve ticarete olumlu yansıyacaktır" dedi.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, ticari kredi kartlarındaki taksit sayısının artırılmasını istedi. Enflasyonla mücadele sürecinde parasal sıkılaştırma önlemleri kapsamında kredi kartlarına sınırlandırmanın gündeme geldiğini hatırlatan Baran, bireysel kredi kartları ile ticari kredi kartlarının ayrı değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
İş dünyasının finansman kaynağı olarak vadeli çeki kullandığını ancak zaman içerisinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle çekin itibarının azaldığını ve kullanımının gerilediğini bildiren Baran, "Piyasalarda çekin yerini ticari kredi kartları aldı. Ticari kredi kartları şirketlere sürdürülebilir ve vadeli finansman imkânı sağlarken, ödeme zincirinde ve ticari hayatın sürdürülebilirliğinde kritik önem taşıyor. Güvenilirliği konusunda şüphe oluşturmadığı için de herkes tarafından kabul ediliyor. Ticari kredi kartlarının bireysel kredi kartlarından ayrı değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. Baran, inşaat başta olmak üzere bazı sektörlerde taksit sayısının artmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını da belirtti.
-DEPREM BÖLGESİ DİKKATE ALINMALI-
ATO Başkanı Gürsel Baran, inşaat malzemeleri sektöründe artan talep ve kredi kartı harcamalarındaki artışın tüketimden değil, inşaat üretiminden kaynaklandığına dikkat çekti.
İnşaat malzemelerini temin etmenin güçleştiğini kaydeden Baran, "Ülkece yaşadığımız büyük felaketin ardından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak üzere başlayan inşaat ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle inşaat malzemelerine olan talep arttı. İnşaat malzemelerini temin etmek güçleşti. Bu süreçte nakit kullanmak neredeyse mümkün değil. Geriye tek çare ticari kredi kartı kullanımı kalıyor. Deprem bölgesinde hayatın yeniden normalleşmesi için, depremzede vatandaşlarımıza konut üretiminin ve kentsel dönüşümün sekteye uğramaması için inşaat malzemeleri sektöründe ticari karta taksit uygulamasının devamı elzem" dedi.
ATO BAŞKANI BARAN, AJET'İN "ANKARA'DAN BÜKREŞ'E İLK DİREKT UÇUŞUNA" KATILDI
6 Gün Önce
ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
6 Gün Önce ELEKTRİK PİYASALARINDA DÖNÜŞÜM ZİRVESİ ATO EV SAHİPLİĞİ'NDE YAPILDI.
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, DÜNYA GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
13 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 12. ARTANKARA FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
14 Gün Önce
ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
21 Gün Önce GİNE BÜYÜKELÇİSİ FOFANA, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce
"ANKARA MARKASI", ITB BERLİN FUARI'NDA...
35 Gün Önce
HIRVATİSTAN BÜYÜKELÇİSİ CVITANOVIČ ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
37 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2025 YILI BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ...
38 Gün Önce