Görüşlerinizi
BARAN: "REELDE HİSSEDİLENİ, RAKAMLARLA TEYİT ETTİK. DURMAK YOK, YOLA DEVAM"
29 Kasım 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 2,1 oranında büyürken, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 oranında daraldığını ve sanayi üretiminde de yüzde 2,2'lik bir küçülme yaşandığını belirterek, "Enflasyonla mücadele sürecinde reelde hissettiğimiz, büyüme rakamlarıyla teyit edildi. Bu tablonun geçici bir durum olması için üretime, ticarete, ihracata ve istihdama devam etme azmimizi geriye düşürmememiz gerekiyor. Durmak yok, yola devam" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun, 2024 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin açıkladığı Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Baran, açıklamasında şunları söyledi:
"Türkiye ekonomisinin yükseliş süreci, yüksek enflasyon nedeniyle kesintiye uğradı. Enflasyonla mücadele süreci ve bu kapsamda uygulanan para politikası ve tedbirler ekonomide soğumaya sebep oldu. Reel hayatta hissettiğimiz, büyüme rakamlarıyla teyit edildi. Bir resesyona girdiğimizi düşünerek umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Küresel düzeyde de, gelişmiş ülkeler açısından da sıkıntılar yaşandığına tanık oluyoruz. Gerçeği olabildiğince net bir biçimde önümüze koyup, bu tabloyu yeniden ilerleme yönüne nasıl çevireceğimize bakmamız gerekiyor. Üretimi ve istihdamı destekleyecek tedbirlere ağırlık verilmeli, bazı sektörlere yönelik destekler hayata geçirilmelidir. Özellikle KOBİ'lerimizin, finansmana erişim yönündeki sıkıntıları dikkate alınarak, ek tedbirler ve destekler gündeme getirilmelidir. Türkiye, büyük bir ekonomi. Bu yaşadıklarımızın geçici bir durum olması için, üretime, ticarete, ihracata ve istihdama devam etme azmimizi geriye düşürmememiz gerekiyor. Durmak yok yola devam."
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
9 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
19 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
20 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
23 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
26 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce