Görüşlerinizi
25 Aralık 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, asgari ücretin yüzde 30 artışla, 22 bin 104 liraya yükseltilmesinin, hem çalışanlar hem de işverenler açısından sürdürülebilir ve dengede bir rakam olduğunu söyledi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, asgari ücretteki artışı değerlendirdi. Baran, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Asgari ücretin yüzde 30 artışla, 22 bin 104 liraya yükseltilmesi, hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz açısından sürdürülebilir ve dengede bir rakam olmuştur. Bugün yaşadığımız sorunların ve alım gücü kaybının esas sorumlusunun yüksek enflasyon olduğu gerçeğini, aynı durumun işveren açısından da yatırım ve üretimin önünde engel teşkil ettiğini unutmamamız gerekiyor. Bu açıdan işveren desteğinin de, 700 TL'den 1.000 TL'ye yükseltilmesi önemli ve kıymetlidir. Bu adımların bizi en kısa sürede enflasyon baskısından kurtarmasını, faiz indiriminin önünü açmasını temenni ediyor, yeni asgari ücretin işçi ve işverenler için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN: İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK HESAPLAMASINDA HAKKANİYETLİ DÖNEM BAŞLADI
4 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
5 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BELÇİKA KRALİÇESİ MATHILDE İLE GÖRÜŞTÜ
8 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN VERGİ REFORMU ÇAĞRISI
10 Gün Önce
OPTİSYENLİK SEKTÖRÜ ATO'DA MERCEK ALTINA ALINDI
10 Gün Önce
"MAARİF'TEN MEDENİYETE EĞİTİM ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
11 Gün Önce
ANNELER GÜNÜ'NDE "ÇİÇEK SEKTÖRÜNE DESTEK, EKONOMİYE KATKI"
12 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN VE BERABERİNDEKİ ATO HEYETİ ROMA'DA
12 Gün Önce