Görüşlerinizi
-"HEM VERGİYE UYUMLU MÜKELLEF SAYISINA, HEM DE VERGİ GELİRLERİNE OLUMLU YANSIYACAKTIR"
06 Mart 2025- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi kartıyla vergi ödemelerinde limitin 5 milyon liraya yükseltilmesi nedeniyle ekonomi yönetimine teşekkür etti. Kredi kartıyla vergi ödemelerinde limitlerin yükseltilmesine yönelik talebin üyelerinin de gündeminde yer alan konular arasında olduğunu ve yakın zamanda Gelir İdaresi Başkanlığı'na ilettiklerini belirten Baran, "İş dünyamızın taleplerine duyarlı bir yaklaşım sergileyerek, çağrımıza olumlu karşılık veren ve kredi kartıyla yapılan vergi ödemelerinde limiti 5 milyon liraya yükselten ekonomi yönetimimize teşekkür ediyorum. Bu kararın, hem vergiye uyumlu mükellef sayısına, hem de vergi gelirlerine olumlu yansıyacağına inanıyorum" dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, devletin tahakkuk eden vergileri tahsil etmesinde kullanılan kredi kartlarında limitin 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye yükseltilmesinin ATO üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. Kredi kartının ticari hayatın her alana girmiş olmasına rağmen yakın zamana kadar vergi ödemelerinin kredi kartıyla yapılamadığını, üyelerinin de talepleri arasında yer alan bu konuyu her fırsatta gündeme getirdiklerini ve vergilerin kredi kartıyla ödenebilmesine imkân sağlayan düzenlemenin Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hayata geçirildiğini hatırlatan ATO Başkanı Gürsel Baran, "Kredi kartıyla vergi ödemeye imkân sağlayan bu düzenleme iş dünyamız açısından çok faydalı olmuş ancak kredi kartıyla vergi ödemelerinde başlangıçta belirlenen limitler, zaman içinde yetersiz gelmeye başlamıştı. Ankara Ticaret Odası olarak, limitlerin yükseltilmesine yönelik talepleri daha önce de dile getirmiştik ve limitler birkaç kez yükseltilmişti. Son zamanlarda da 1 milyon lira düzeyinde uygulanan limitlerin mükellefler tarafından yeterli bulunmadığı ve yükseltilmesi gerektiğine dair sıkça gelen talepler vardı. Bu talebimizi geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı'na iletmiştik. İş dünyamızın taleplerine duyarlı bir yaklaşım sergileyerek, çağrımıza olumlu karşılık veren tüm ekonomi yönetimimize teşekkür ediyorum" dedi.
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
7 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
8 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
9 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
14 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
15 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
24 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
25 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
26 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BDDK'NIN KREDİ KARTINDA LİMİT SINIRLAMASINA İLİŞKİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ
26 Gün Önce