Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen yazıda; Avrupa Komisyonu tarafından 26 Şubat 2025'te Temiz Sanayi Mutabakatı ile birlikte Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), Kurumsal Sürdürülebilirlik Özen Yükümlülüğü Direktifi (CRDDD), Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD), Taksonomi Düzenlemeleri ve InvestEU Tüzüğü'nü içeren "Omnibus I - II" adlı torba yasa teklifinin açıklandığı belirtilmiştir.
Yazıda devamla, düzenlemeler ile küçük şirketlerin aşırı raporlama yüklerinden korunması hedeflenmekte olduğu, AB şirketlerinin tedarik zincirindeki ihracatçılarımız üzerinde oluşacak raporlama yükünün de azaltıldığı ifade edilmiştir.
Bu çerçevede; Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi kapsamının daraltılması, Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarındaki gelecekteki değişikliklerin şirketler için önemli maliyet tasarrufları sağlaması ve AB'nin rekabet gücünü artırmasının amaçlandığı bildirilmiştir. Değişikliklerin yıllık maliyet tasarruflarının yaklaşık 4,4 milyar Avro olması beklenmektedir.
Konuya ilişkin yönetici özetine ulaşmak için tıklayınız.
Ticaret Bakanlığı tarafından iletilen detaylı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
AYDINLIKEVLER MTAL VE MÜŞTEMİLATLARI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
2 Gün Önce
RAMAZAN BAYRAMINDA YOLCU TAŞIMA FAALİYETLERİNE YÖNELİK GEÇİCİ/SÜRELİ DÜZENLEMELER
2 Gün Önce
ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ ÖZELİNDE SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI (SKDM) RAPORLAMA EĞİTİMİ
2 Gün Önce
KONAKLAMA İSTATİSTİK SİSTEMİ VERİ GİRİŞLERİ HK.
2 Gün Önce
SIĞINAK YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI
3 Gün Önce
KOCAELİ SANAYİ ODASI ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ
3 Gün Önce
YÜKSEK GELİR GRUPLARI GÖZETİM VE UYUM PROGRAMI
3 Gün Önce
KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA EĞİTİMİ [NİSAN 2026]
4 Gün Önce
ORMAN EMVALİ TAŞIYAN ARAÇLARDA ATS BİLGİLERİNİN BİLDİRİM ZORUNLULUĞU
4 Gün Önce
TRABLUS FUARI HAKKINDA
7 Gün Önce