Görüşlerinizi
BARAN: "BÜYÜME RAKAMLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN POTANSİYELİNİ VE DAYANIKLILIĞINI ORTAYA KOYUYOR"
01 EYLÜL 2025- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, enflasyonla mücadele kapsamında uygulamaya konulan sıkı para politikası, küresel ekonomik gelişmeler ve bölgede yaşanan gerilimlere rağmen ikinci çeyrekte yıllık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşen yüzde 4.8'lik büyümenin, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde yükseldiğinin güçlü bir göstergesi olduğunu belirterek, "Dezenflasyon süreci, sıkı para politikası ve küresel belirsizliklere rağmen büyüme rakamlarında vites yükselttik. Bu veriler, Türkiye ekonomisinin potansiyelini ve dayanıklılığını ortaya koyuyor. İş dünyamız adına umut ve motivasyonumuz daha da arttı" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun, 2025 yılının ikinci çeyreğine ilişkin açıkladığı Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'yı oluşturan faaliyetlere bakıldığında inşaat sektöründe yüzde 10.9, bilgi ve iletişim faaliyetlerinde yüzde 7.1, sanayi sektöründe yüzde 6.1 ve hizmetler sektöründeki yüzde 5.6'lık katma değerin, büyümenin üretim ve yatırımlarla desteklendiğinin göstergesi olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisi, enflasyonla mücadele kapsamında uygulamaya konulan sıkı para politikası, küresel ekonomik gelişmeler ve bölgemizde yaşanan gerilimlere rağmen 20 çeyrektir kesintisiz büyümeye devam ediyor. Yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde gerçekleşen yüzde 4.8'lik büyüme, ekonomimizin dayanıklılığının ve potansiyelinin göstergesi. Sanayii sektörünün ivme ve toparlanmayla büyümeye yüzde 6.1, inşaat sektörünün yüzde 10.9, bilgi ve iletişim faaliyetlerinin yüzde 7.1 ve hizmetler sektörünün yüzde 5.6'lık katkısını olumlu buluyoruz. İkinci çeyrekte yıllık bazda beklentilerin üzerinde gelen yüzde 4.8'lik ivmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak açısından KOBİ'lerimizin finansmana erişiminin desteklenmesi kritik önem taşıyor. KOBİ'lerimizin desteklenmesi, üretim ve ihracatta yeni rekorların kapısını aralayarak, büyümeyi sürdürülebilir kılacaktır" dedi.
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
7 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
8 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
9 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
14 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
15 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
24 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
25 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
26 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BDDK'NIN KREDİ KARTINDA LİMİT SINIRLAMASINA İLİŞKİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ
26 Gün Önce