Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen 08.09.2025 tarih ve 11226 sayılı yazıda aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.
Önemle bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
- - -
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 08.09.2025 tarih ve 11226 sayılı yazısı:
İlgi a) 21.08.2025 tarihli ve 9775 sayılı yazımız.
İlgi b) Ticaret Bakanlığı'nın 01.09.2025 tarih ve 112991035 sayılı yazısı.
İlgi (a)'da kayıtlı yazımızda, Irak Gümrükler Genel Komisyonu'nun "Gümrük Verileri Otomasyon Sistemindeki (ASYCUDA) Şirket Bilgilerinin Güncellenmesi" ve ASYCUDA'ya kayıtlı şirketlerin bilgilerinin 1 Eylül 2025 tarihine kadar gözden geçirilerek güncellenmesi gerektiği, güncelleme yapmayan şirketlerin ise sistemden çıkarılacağının iletildiği belirtilmişti.
Ekte bir örneği sunulan ilgi (b)'de kayıtlı yazıda ise, Irak Merkez Bankası'nın 20 Ağustos 2025 tarihli Genelgesine atıfla ihracat bedellerine ilişkin yurt dışı ödemelerde ASYCUDA ithalatçı kodu kontrolü işlemi uygulamasının 1 Aralık 2025 tarihine ertelendiği bilgisi verilmiştir.
Yazıda devamla, firmalarımızın Iraklı ithalatçılarından, 1 Aralık 2025 ve sonrasında ihracat bedellerini
Bankacılık Sistemi üzerinden ülkemize iletmeleri hususundaki şartları sağlayıp sağlamadıklarını önceden teyit etmelerinin tavsiye edildiği, aksi durumda ihracat bedellerinin bankacılık sistemi üzerinden alınamaması veya bu tür havale işlemlerinde gecikmeler yaşanması gibi sorunlarla karşı karşıya kalınmasının mümkün olduğu belirtilmektedir.
Ek: Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazı ve Irak Merkez Bankası Genelgesi ve Gayriresmi Tercümesi
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
2 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
2 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
2 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
4 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
7 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
7 Gün Önce
AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ'NDE SEVKİYATLARIN TAKİBİ VE MÜHÜRLEME
7 Gün Önce
TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ RAMAZAN KAMPANYASI HAKKINDA
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (MART)
8 Gün Önce
2026 DENEYAP
8 Gün Önce