Görüşlerinizi
05 OCAK 2026- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, enflasyonla mücadelede uygulanan ekonomi politikalarının etkilerinin kademeli olarak görülmeye başlandığını belirtti.
Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık 2025 dönemi enflasyon verilerini değerlendirdi. Yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında yüzde 30,89 olduğunu aktaran Baran, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 32'lik yıl sonu tahmininin altında kalması, enflasyonla mücadelede izlenen politikaların doğru yönde ilerlediğini göstermesi açısından önemli. Veriler, uygulanan ekonomi politikalarının etkilerinin kademeli olarak görülmeye başlandığına işaret ediyor. Elbette beklentimiz enflasyonda tek haneleri görebilmek." ifadesini kullandı.
ATO Başkanı Baran, enflasyonun üretim maliyetlerinden yatırım iştahına, finansman koşullarından istihdama kadar ekonomideki tüm dengeleri doğrudan etkileyen bir unsur olduğunu vurguladı. Açıklanan verilerin geleceğe dair umut verdiğine işaret eden Baran, şunları kaydetti:
"İş dünyamızın temel beklentisi, enflasyonla mücadelede kararlılığın korunmasıyla birlikte reel sektörü destekleyen, üretimi ve istihdamı kollayan politikaların devreye alınması, kredi maliyetlerinin makul seviyelere gerilemesi, işletmelerin nakit akışını rahatlatacak düzenlemelerin hayata geçirilmesidir. Öte yandan, fiyat istikrarını kalıcı hale getirecek asıl unsurun yapısal reformlar olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Verimliliği yükselten, rekabeti güçlendiren ve kayıt dışılıkla mücadeleyi destekleyen her adım, enflasyonla mücadeleyi daha sağlam bir zemine taşıyacaktır. Bundan sonraki süreçte elde edilen bu kazanımın korunması ve kalıcı refaha dönüştürülmesi için dengeyi gözeten, istişareye dayalı ve kapsayıcı ekonomi politikalarının kararlılıkla sürdürülmesini temenni ediyor, Ankara Ticaret Odası olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum."
ATO MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ YAPILDI
1 Gün Önce
ATO ÜYELERİ SANDIĞA GİDİYOR.
4 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 29. DÖNEMİN SON MÜŞTEREK MECLİS TOPLANTISI'NDA DÖRT YILLIK DÖNEMİ DEĞERLENDİRDİ
16 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "COP31 İŞ FORUMU- NEW YORK DİYALOĞU"NA KATILDI
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NA ANKARA RAPORU
23 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN BEFORE COP31 DEĞERLENDİRME ZİRVESİ'NE KATILDI
23 Gün Önce
ATO'DAN SIFIR ATIK HAREKETİNE "DOA" DESTEĞİ
24 Gün Önce ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ULUSLARARASI GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ ZİRVESİ'NDE KONUŞTU
24 Gün Önce
ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, "CITYTECH", "SUTEK" VE "FLORA & GARDEN" FUARLARI'NI ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, 3. ULUSLARARASI FELSEFİ FİLMLER FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
24 Gün Önce