Görüşlerinizi
BARAN: "ŞEHRİMİZİNDEN YURTDIŞINA GERÇEKLEŞTİRİLEN HER DİREKT UÇUŞ EKONOMİK VE TİCARİ AÇIDAN ÇOK KIYMETLİ"
29 Nisan 2026 – Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara–Budapeşte hattında Wizz Air Havayolları tarafından gerçekleştirilecek ilk uçuş dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen programa katıldı. Başkent'in dünya başkentleriyle doğrudan uçuşlarla bağlanmasının ekonomik ve ticari açıdan önemine dikkat çeken Baran, "Başkentimizin uluslararası ulaşım ağının güçlenmesi, yurtdışına gerçekleştirilen her direkt uçuş ekonomik ve ticari açıdan çok kıymetli. Macaristan Büyükelçisi Sayın Matis'in öncülük ettiği Budapeşte uçuşunun ülkemiz, başkentimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ile birlikte katıldığı programda, Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ve DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut de yer aldı. Programda, iki ülke başkentleri arasındaki ilk direkt uçuş seferi pasta kesimi ve kurdele töreniyle kutlandı.
"YILLARDIR BU HATLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Ankara Ticaret Odası olarak Başkent'in dünya başkentleriyle direkt uçuşlarla bağlanması için uzun süredir girişimlerde bulunduklarını kaydeden Baran, "Ankara Ticaret Odası olarak yıllardan beri Başkent'imizin dünya başkentleriyle direkt uçuşlarla bağlanmasının ekonomik ve ticari açıdan önemine dikkat çekiyor, yeni uçuşların başlaması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda, yabancı havayollarının da şehrimizden direkt uçuşlara başlamasından büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.
"ANKARA, ANADOLU'NUN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLACAK"
Başkent'in uluslararası ulaşım ağının güçlendirilmesi yönündeki çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirten Baran, "Başkentimizin uluslararası ulaşım ağının güçlenmesi ve Ankara'nın Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olması için yürüttüğümüz çalışmalara devam etme kararlılığındayız. Jeopolitik açıdan önemli bir konumda olan ülkemizin başkentinin de aynı şekilde önemli bir noktada yer aldığını hava, demiryolu ve karayolu ağlarıyla ülke içindeki şehirlerle bağlandığı gibi, daha çok sayıda ülkeyle direkt uçuşlarla da bağlanacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Baran, Macaristan Büyükelçisi Matis'in öncülüğünde hayata geçirilen Budapeşte uçuşuna ilişkin olarak, "Budapeşte uçuşunun ülkemiz, başkentimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİLER ATO'DA BULUŞTU...
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
9 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
19 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
20 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
23 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
26 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
28 Gün Önce