Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün bildirimine atfen, gıda ürünlerinin satış süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hatırlatılmaktadır.
Söz konusu yazıda;
Son Tüketim Tarihi (STT) geçmiş ürünlerin piyasada satışının kesinlikle yasak olduğu,
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) geçmiş ürünlerin ise ancak gerekli güvenilirlik şartlarını sağlaması, tüketicinin açıkça bilgilendirilmesi ve ayrı reyonlarda satışa sunulması koşuluyla ticari olarak değerlendirilebileceği belirtilmektedir.
Resmi kontroller sırasında mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında idari yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir.
Mevzuat ihlallerinden kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla konunun ilgili birimler ve gıda işletmecisi üyelerimiz nezdinde hassasiyetle takip edilmesi önem arz etmektedir.
Bilgilerinize saygıyla sunarız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
SURİYE ARAP CUMHURİYETİ GÜMRÜK TARİFESİ DEĞİŞİKLİĞİ HK.
1 Gün Önce
FOODEX JAPAN 2027 FUARI MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU
5 Gün Önce
ERTELEME-TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKÂ ZİRVESİ
5 Gün Önce
COP31 YEŞİL BÖLGE KATILIM BİLGİLENDİRME WEBİNARI
5 Gün Önce
TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU -KOSGEB İŞBİRLİĞİ-ANKET
6 Gün Önce
TOKİ-İLBANK-KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI MÜZAYEDE İLANLARI
8 Gün Önce
SRİ LANKA TARAFINDAN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK ÜCRETSİZ TURİSTİK VİZE UYGULAMASI
9 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
9 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
9 Gün Önce
İHRACAT AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU (İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ E-İHRACAT EĞİTİM PROGRAMI)
9 Gün Önce