Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün bildirimine atfen, gıda ürünlerinin satış süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hatırlatılmaktadır.
Söz konusu yazıda;
Son Tüketim Tarihi (STT) geçmiş ürünlerin piyasada satışının kesinlikle yasak olduğu,
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) geçmiş ürünlerin ise ancak gerekli güvenilirlik şartlarını sağlaması, tüketicinin açıkça bilgilendirilmesi ve ayrı reyonlarda satışa sunulması koşuluyla ticari olarak değerlendirilebileceği belirtilmektedir.
Resmi kontroller sırasında mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında idari yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir.
Mevzuat ihlallerinden kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla konunun ilgili birimler ve gıda işletmecisi üyelerimiz nezdinde hassasiyetle takip edilmesi önem arz etmektedir.
Bilgilerinize saygıyla sunarız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
2 Gün Önce
2026 YILI ANKARA TİCARET ODASI ORGAN SEÇİMLERİ - ÜYE BİLGİLENDİRME VE SIKÇA SORULAN SORULAR
2 Gün Önce
VERGİ MÜKELLEFİYET DURUMU KONTROLÜ DUYURUSU
2 Gün Önce
İZMİR JANDARMA TEDARİK MERKEZİ KOMUTANLIĞI İHALE DUYURUSU
3 Gün Önce
İZMİR JANDARMA TEDARİK MERKEZİ KOMUTANLIĞI ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI
3 Gün Önce
İŞLETME DEĞERLENDİRME RAPORU (İDR)
3 Gün Önce
İZMİR JANDARMA TEDARİK MERKEZİ KOMUTANLIĞI İHALE DUYURUSU
4 Gün Önce
JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2027-2028 AKADEMİK YILI DUYURUSU
4 Gün Önce
AGROTEC 2026 - 29. ULUSLARARASI TARIM FUARI
5 Gün Önce
SANAYİDE DÖNÜŞÜM, YETKİNLİK VE REKABETÇİLİK İKİZ DÖNÜŞÜMDEN NÜKLEER TEDARİK ZİNCİRİNE PANELİ
5 Gün Önce